Skjutsade elever – sedan kapades bussen

En chaufför på en linjebuss fick under fredagen larma polis då en passagerare ska ha tvingat honom att köra mot Linköping.

Mannen kunde gripas av polis på väg till Linköping.

Mannen kunde gripas av polis på väg till Linköping.

Foto: Jeppe Gustafsson/TT

ÅTVIDABERG2018-09-18 18:00

Det var under en morgontur som en man klev på bussen i Falerum. På samma buss fanns flera elever som skulle till Alléskolan i Åtvidaberg.

– Chauffören förstod tidigt att mannen inte mådde bra, men det var inte någon särskilt hotfull situation, säger Stefan Wikström, vd på Stångåbuss som kör linjetrafik på uppdrag av Östgötatrafiken.

Han återger vad chauffören berättat efter att skolbarnen lämnat bussen och bussen skulle vidare mot Resecentrum:

– Mannen ska ha sagt åt honom att ringa polisen och att köra bussen vidare utan att stanna.

Polisens presstalesperson Björn Öberg uppger att chauffören larmade polis. Två polispatruller stannade bussen på riksväg 35 och kunde lugnt omhänderta mannen, som är i 25-årsåldern.

– Mannen bedömdes vara narkotikapåverkad och fördes till tillnyktring. Han misstänks för ringa narkotikabrott, säger Björn Öberg som under tisdagen inte hade några uppgifter om att mannen ska ha uppträtt hotfullt eller tvingat chauffören att köra bussen vidare.

Enligt Stefan Wikström var chauffören chockad efter händelsen och togs ur tjänst under fredagen. Stångåbuss meddelade också Alléskolan vad som hänt.

– Barnen hade reagerat på vägen till Åtvidaberg. Jag vet inte om de var rädda, men de tyckte att det var obehagligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!