Att våga ställa krav är att bry sig

Att våga ställa språkkrav på nyanlända är att bry sig, menar debattören.

Att våga ställa språkkrav på nyanlända är att bry sig, menar debattören.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Insändare2018-10-10 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som en del av er vet så har vi Sverigedemokrater lämnat in en motion om språkkrav för nyanlända för att få arbeta på äldreboende i kommunal regi. I motionen vill vi att man ska uppnå minst betyg D på SFI. Inte alls orimliga krav tycker vi.

Det här har mottagits av positiva reaktioner av våra väljare men jag har även fått ett uttalande som fick mig att häpna och uttalandet löd ”snälla, gör inte detta till en rasistisk fråga”.

Då ställer jag följande fråga: Vad är det för rasistiskt att vilja ställa krav på våra nyanlända? Vi lever ju med krav och regler varje dag så varför ska nyanlända vara undantagna. Det måste anses helt normalt att ställa krav på de som söker sig till vårt land. Vi har alltid haft invandring och kommer alltid ha invandring. Det är en bra resurs till vårt samhälle, om man får ett arbete vill säga men för att nå dit måste man först och främst lära sig språket och ta till sig och leva efter våra regler och krav.

Gör man detta och är villig att lära sig vårt språk, ja då har man visat att man vill bli en del av vårt svenska samhälle. Men för att nå dit måste vi ställa krav. Det är att bry sig på riktigt.

Låt oss alla hjälpa till i integrationen. Börja våga ställa krav.