Hopptornet har vänts tillbaka: "Det var ganska skadat"

Under tisdagsmorgonen hyrde Kinda kommun in en teleskoplastare för att vända tillbaka hopptornet vid Åsundabadet i Rimforsa. Nu krävs reparationer för att återställa skadorna.

Här dras den upp- och nedvända flotten, med tillhörande hopptorn, Åsundabadet tillbaka in till land. "Det var ganska skadat", berättar Kim Ullbrandt från företaget Hustomten.

Här dras den upp- och nedvända flotten, med tillhörande hopptorn, Åsundabadet tillbaka in till land. "Det var ganska skadat", berättar Kim Ullbrandt från företaget Hustomten.

Foto: Kim Ullbrandt

Åsundabadet2021-06-24 12:29

Kim Ullbrandt och företaget Hustomten i Kinda HB, som ansvarar för skötseln vid badplatsen åt kommunen, var på plats när flotten och hopptornet drogs in till land.

– Hopptornet var ganska skadat, konstruktionen var böjd och trasig, men det ska åtminstone vara reparerbart. Jag tittade mest på under arbetet men kan väl ändå konstatera att det var lite pyssel med att vända tillbaka flotten åt rätt håll, berättar Ullbrandt.

undefined
Hopptornet har nu monterats bort från flotten för att eventuellt repareras. "Det är vår förhoppning", säger kommunens stabschef Jimmy Bexell.

Jimmy Bexell, stabschef på samhällsbyggnadsförvaltningen, berättar att målet nu är att återställa hopptornet.

– Vår driftpersonal har monterat bort själva konstruktionen och tagit med den till Kisa för vidare hantering. Förhoppningsvis går det att åtgärda och vår ambition är att kunna ge hopptornet en chans till. Vi hoppas att den här händelsen har blivit en form av väckarklocka för de som har orsakat skadan men också andra som nyttjar badplatsen, förklarar Bexell och fortsätter:

– Skulle det hända igen får vi ta en rejäl funderare kring vad vi ska göra. Mig veterligen har det här inte skett tidigare.

undefined
Det var under den gångna helgen som några personer har lyckats vända upp och ned på hopptornet vid Åsundabadet.

Planen är att dykare ska besikta de betongfundament och kedjor som höll flotten på plats innan allting kan återställas.

– Förhoppningen är att hopptornet ska kunna vara tillbaka till simskolan som börjar vecka 28, men det beror såklart på när dykarna har tid att komma. De hade ett ganska fullt schema vilket man kan förstå i de här tiderna, konstaterar Bexell.

Karta: Åsundabadet, Rimforsa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!