73 fordon deltog på veteranlastbilsrally

Östergötlands Veteranlastbilsträff genomfördes för 9:e året. Start och mål var förlagt till Finnvedens Lastvagnar i Vimmerby, med långväga deltagare ända från Helsingborg, Ingarö, Arboga och Karlstad.

En del kontroller där överraskande klurigheter skulle genomföras var förlagt utmed sträckan.

En del kontroller där överraskande klurigheter skulle genomföras var förlagt utmed sträckan.

Foto: Bertil Andersson

Vimmerby2018-05-27 22:00

Rallyt bestod av cirka 9 mil på mindre landsvägar, många ställt upp sina möbler i trädgårdarna för att bekvämt kunna se alla gamla trotjänare och rariteteter passera. Många stod också utmed sträckan och vinkade och fotograferade.

Från Vimmerby körde man mot Tuna för att vid Vibo svänga mot Spångenäs, Totebo, Hjorted, Ankarsrum, Hummelstad, Blackstad, Toverum, Frödinge, Ödestorp, genom Vimmerbys centrala delar för att avslutningsvis återgå till startpunkten.

– Östergötlands Veteranbilsklubb genomför alltid den här träffen sista helgen i maj, och eftersom man har många medlemmar i området kring Vimmerby så blir det att man kör även här emellanåt. Senast var för två år sedan, säger Anders Andersson, klubbens ordförande, som själv tagit med sig en Volvo Titan 495 från 1964, som han dock överlät ratten till annan förare då han arbetade som funktionär.

I klubben finns 110 veteranfordon och 167 medlemmar. Lars-Erik Karlsson från Södra Vi har varit med och gjort mycket arbete inför och under själva träffen var väldigt nöjd. Något som bidrog var förstås alla deltagare som spred idel lovord kring arrangemanget.

Klubben lär nog återkomma med träffar i Vimmerby, men nästa år är det 10-årsjubileum och då ska man vara i Motala. Det var nämligen där allting tog sin början och där som det första rallyt genomfördes.

Volvo LV 77 från 1935.
Volvo LV 77 från 1935.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!