44 brandfordon i konvoj passerade länet

44 brandfordon och 140 brandmän från Polen åkt genom Sverige till Jämtlands län för att hjälpa till med släckningsarbetet. Under tidiga lördagskvällen passerade de genom Östergötland.

Här syns den polska konvojen på väg norrut på E 4:an. Nu har de vänt söderut, men kör då en annan rutt.

Här syns den polska konvojen på väg norrut på E 4:an. Nu har de vänt söderut, men kör då en annan rutt.

Foto: Ulf Wigh

Östergötland2018-07-21 19:15

Under lördagsförmiddagen anlände de 44 brandfordonen från Polen till Trelleborgs hamn, uppger Ekot. Konvojen är på väg norrut för att hjälpa till med släckningsarbetet vid de stora skogsbränder som pågår i Jämtlands län.

Malin Höög var en utav dem som såg konvojen passera. Hon och hennes familj var på väg hem till Linköping från semester i Skåne då de såg de många brandfordonen.

– Det var massor med jättefina brandbilar med massa utrustning packat på taket. Det var jättehäftigt att åka förbi, berättar hon.

– Man blir lite rörd på något sätt, när man vet att de är på väg upp för att hjälpa till när de verkligen behövs.

De såg konvojen på nära håll i närheten av Jönköping strax efter klockan 18 på lördagseftermiddagen. I Jönköping hade mycket folk kommit ut och stod på broarna runtikring för att bevittna den passerande konvojen, berättar Malin Höög.

– Det var lite häftigt att se.

Konvojen håller en hastighet av cirka 80 kilometer i timmen och köras som en enhet, därför uppmanades bilister att inte köra in mellan fordonen.

Mellan klockan 19 och 21.30 passerade konvojen genom Östergötland.

Konvojen, nära Jönköping.
Konvojen, nära Jönköping.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!