Amanda Bynes fri från förmyndarskap

Skådespelerskan Amanda Bynes har befriats från ett nioårigt förmyndarskap av en domare i Kalifornien, rapporterar BBC News.

Barnstjärnan Amanda Bynes är fri från ett nio år långt förmyndarskap. Arkivbild.

Barnstjärnan Amanda Bynes är fri från ett nio år långt förmyndarskap. Arkivbild.

Foto: Chris Pizzello/AP

Nöje2022-03-23 15:51

Den forna barnstjärnan sattes under juridiskt förmyndarskap – liknande det som sångerskan Britney Spears levde under – 2013, sedan hon drabbats av drog- och psykiska problem.

Bynes, som nu är 35 år, slog igenom med programmet "The Amanda show" på barnkanalen Nickelodeon när hon var 13 år och har medverkat i filmer som "Allt en tjej vill ha" och "She's the man".

Nu säger domaren Roger L Lund att ett förmyndarskap inte längre är nödvändigt.

"Hon har gjort allt som domstolen har bett om under en lång tid", säger han enligt New York Times.

Amanda Bynes har under långa perioder tvångsvårdats på en psykiatrisk klinik i Los Angeles efter en rad drogrelaterade incidenter. Bland annat är hon dömd till tre års skyddstillsyn för att ha kört bil påverkad och för att ha startat en mindre eldsvåda.

I ett uttalande till People säger Bynes att hon "de senaste åren arbetat hårt för att förbättra sin hälsa så att hon kan leva och arbeta självständigt", och hon tackar fansen, sin advokat och sina föräldrar "för deras för deras kärlek, lyckönskningar och stöd under de senaste nio åren".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!