En värdig avslutare

Självklart är inramningen viktig. Kvällen till ära kunde jag stoltsera med en konsert i goda vänners lag. Här var inramningen nästan perfekt. Det enda som saknades var kanske lite bättre väder (som så ofta under årets Festival). Ibland är det nästan synd att de väntar med det bästa till sist.

Bernad Sumner visar att han älskar det han gör och publiken älskar att han gör det. New Order avslutade Festivalen på Hawaii.

Bernad Sumner visar att han älskar det han gör och publiken älskar att han gör det. New Order avslutade Festivalen på Hawaii.

Foto:

Hultsfred 20022002-06-24 14:10

Det är som med en demokassett, man ska ta det bästa först annars får man aldrig någon spelning. Men när det kommer till New Order är jag glad att jag lyssnade igenom hela.
Även om det så här mot slutet av en Festival kan infinna sig en viss musikmättnad får jag en nytändning när New Order spelar. Jag kan bara säga att detta är musik som gjord för festivalernas stora scener.
Men som så många gånger tidigare (läses, Eskobar Mustasch m.fl.) blir inte helhetsintrycket fulländat. Skillnaden mot andra är ändå att New Order är bra, riktigt bra. Men kanske ska man inte vänta sig något mer dynamiskt framträdande av Bernad Sumner och de andra.
Det är inte där de har sin styrka utan den sitter snarare i känslan som de bygger upp med sin musik. Att jag ryser när de lossar "Regret" beror inte på det rådande vädret (regnigt som vanligt) utan på att de lyckas nå fram. Av ljudet från resten av publiken är det inte bara mig de fångar.
Med tanke på artistutbudet är New Order en värdig avslutare av årets blöta Festival.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!