Det var en välbesökt handelsträdgård vid Folkinge Sörgård under onsdagen. För femte eller sjätte året arrangerar paret John-Eric Hermansson och Annika Fredriksson nationaldagsfirandet på detta sätt. På gården fanns det möjlighet att handla blomplantor, tomatplantor med mera direkt från växthusen. För de som så ville fanns det möjlighet att njuta av en fika i kryddträdgården och för barnen fanns lamm, höns samt guldfasaner att beskåda innan clownen Bill gjorde entré.

Clownen Bill roade barnen med sina lustigheter och fick snabbt med sig barnen i det hela. Skojigheterna avlöste varandra i ett raskt tempo.

– Kulmen på växtförsäljningen är några veckor tidigare i år, och trenderna visar att det nu säljs mer dyrare ampelväxter och fler olika sorters tomater medan försäljningen på småblommor går lite neråt, berättar John-Eric Hermansson.

Artikelbild

| Skojigheterna löste av varandra i ett raskt tempo.

– Vi börjar odla i april då med småplantor eller egen sådd. Sedan räknar vi med att det är slutsålt till midsommar. Under tiden går det åt att vattna rikligt då det är mellan 45-50 grader varmt i växthusen, avslutar han och tar emot nästa kund.