In till Föllingen Hotell svängde den ena efter den andra Mercedesen under helgen. Här fanns ett utbud av cabrioletter, äldre klenoder samt nyare sportiga modeller. På området fanns även olika säljare som dukat upp borden med diverse reservdelar, verktyg, tidsskrifter, reparationshandböcker med mera.

– Denna reservdelsmarknad startades upp här i Kinda för 20 år sedan och vid Föllingen Hotell har vi nu varit under några år. Detta är en perfekt plats att vara på och vi hoppas på en fortsättning, säger initiativtagaren Mårten Borgny.

– Dock var vi lite tidiga med att bestämma datum för denna marknad, så det kolliderade med andra träffar. Detta leder till att det är den närmaste kretsen som kommit hit idag. Fast vi som är här har det trevligt och det är lika mycket en marknad som socialt möte, där man träffas och pratar med likasinnade, avslutar Mårten Borgny.

Artikelbild

| Alf Wesik vid sin MB 280 SL Pagoda från 1970

Just det sociala mötet är något som syns tydligt kring entusiastbilarna som alla är i nyskick. En av dessa bilar är Alf Wesiks MB 280 SL Pagoda från 1970. Bilens färg stämmer riktigt bra med dagen. Nämligen himmelsblå.