Med klubbemblemet i ryggen såg loppisgeneralen, tillika Slätmons BK:s ordförande, Gert-Åke Andersson ut över de uppradade bilarna vid föreningens hemmaplan, Bergavallen, strax intill riksväg 23/34. Tidigare år har trycket varit större och bakluckorna fler, men trots allt ser han positivt på arrangemanget. Den årliga bakluckeloppisen är, trots det färre antalet marknadsknallar, viktig för fotbollsföreningen.

– Det hela resulterar ju i några kronor in till klubben och så är det viktigt att vi visar att vi finns här. Folk som passerar på 23/34:an svängar in när de ser oss, så det är ett perfekt läge, och många tar det här som en utflykt för att komma ut och träffa lite människor, förklarar Andersson medan han säljer en och annan loppispryl.

För fyra år sedan förnyades konceptet och den anrika loppisen byttes ut mot den numera rådande bakluckeloppisen. Förra året arrangerades två upplagor under sommaren och möjligheten finns att bilarna återigen står på rad någon gång under nästkommande månad.

Artikelbild

| Kisabon Göran Nilsson har massvis av saker hemma och passade därför på öppna upp sin baklucka vid Bergavallen.

– Vi får ta en diskussion med knallarna efteråt, men chansen finns absolut att vi kör igen i augusti, säger ordföranden.

En av de loppisfantaster som öppnade upp sin baklucka vid Bergavallen i söndags var Kisabon Göran Nilsson.

– Jag håller på att samla på mig saker inför pensionen, då har jag tänkt att fara runt lite. Den här bakluckeloppisen är jättebra och så är det inte så långt att åka heller, helt perfekt, säger han.