Till helgen vallfärdar folket till Österbymo som ligger i navet mellan Kisa, Tranås, Eksjö och Vimmerby. Det som lockar är en äkta gammeldags marknad med många hantverkare, där en del av dessa jobbar på plats.

På plats i Ukreda så finns det även mycket smådjur till salu. Sveriges största hönsevent som nu firar 10-årsjubileum, vilket innebär mycket överraskningar.

Besökarna kan även beskåda Veteranmotorklubben Ydres fantastiska utställning av traktorer, motorsågar, utombordare, mopeder med mera

Artikelbild

| Sveriges största hönsevent väntar i Österbymo till helgen

Arrangörerna Veteranmotorklubben Ydre och Grodden som främjar småfä och småbruk, utlovar en kanondag med många olika aktiviteter för alla åldrar. Ung som gammal.

– Detta ska bli så roligt. 80 utställare har anmält sig och inför detta jubileumsår har vi satsat mer på barnen genom att bland annat Mr. Goran kommer och underhåller de mindre besökarna. Höns har ett stort intresse ute i landet, något som märks tydligt genom de långväga besökarna som kommer till vår dag, berättar Marie Hänni, ordförande i föreningen Grodden.

– Själv bor jag i Åtvidaberg, fast då det hela startade här i Österbymo och det har skapats en så här lyckad satsning så fortsätter vi i Ukreda. Som god hjälp har vi Veteranmotorklubben som utför ett fantastiskt arbete inför hönsbytardagen.

– Hönsbytardagen är något som vi får mycket beröm över, vilket är roligt och ger en drivkraft att arbeta vidare. Fast det ligger mycket hårt slit bakom innan vi blev Sveriges största hönsevent, avslutar Marie Hänni.