Byn som är indelad i Kinda-, Ydre- och Vimmerby kommun har hittat vad som drar folket till den annars så lugna platsen. Nämligen bakluckeloppis.

– Tittar du ut i gatan framför oss så befinner sig mer folk där än vad som bor i hela Ydrefors, säger en av säljarna.

Bakom det hela finner vi Ydrefors Samhällsförening som under samtliga onsdagar i juli arrangerar de omåttligt populära loppisarna på fotbollsplanen intill campingen.

Artikelbild

| Nisse Lorentzen sålde bra av sina handhjorda smycken.

– Detta bedöms som ett rekord i antalet besökare och säljare. 117 säljare fanns på planen och hur många besökare som besökte oss är svårt att säga fast det har aldrig varit så många bilar här innan, säger Stig Blomberg, ordförande i samhällsföreningen.

– Det är lite speciellt att se så många som kommer hit under dessa kvällar då hela byn lever upp och det är kö till vår servering. Fast det är ett välkommet tillskott i kassan då det kostar att hålla campingen och serveringen vid liv. Nu så investerar vi mycket med exempelvis nya duschar. Genom våra bakluckeloppisar så bevarar vi Ydrefors på kartan, avslutar Stig Blomberg.

Bland säljarna finns Birger Hjälte som varit en trogen säljare sedan det startades för tolv år sedan.

– Då var vi inte många här, fast det har utvecklats något enormt. Själv så säljer jag bland annat orientaliska liljor vilket säljer bra, berättar Hjälte

Artikelbild

| "På gatan framför oss finns fler personer än vad som bor i hela Ydrefors".

En annan säljare förklarar att försäljningen är en sak fast tjatet med besökarna är nog lika viktigt för många. Många äldre herrar samlas också runt de gamla verktygen som säljs och diskuterar vad som hänt sedan sist.