Lunchen går mot sitt slut på restaurangen. Några äter på uteserveringen, men inne vid storbildsskärmen sitter bara Doread Behnam som äger Röda huset. På lördag kommer det vara mycket trängre i rummet där fotbollsmatchen kommer att visas.

– Jag trodde inte att det skulle komma så mycket folk, vi har inte annonserat så mycket om det. Men det var ganska mycket folk här i tisdags, och det kommer bli ännu fler på Lördag, säger Doread Behnam.

Han har hyrt storbildsskärmen och köpt rättigheterna att visa alla VM-matcher i en månad. De har varit flest gäster när Sverige spelat, men även en del när lag som Argentina och Portugal kämpat i mästerskapet. På Sverigematcherna har det sjungits och varit bra stämning på restaurangen.

Artikelbild

| Pizzerian sänder fotbollsmatcher under hela VM.

– Det är första året vi provar det här. Vi har tagit emot runt 30 bokningar till lördagsmatchen, men det finns några platser kvar, berättar han.

Doread tror att det blir en svår match för Sverige, och att det kommer att gå till straffar. Men mer vågar han inte gissa på. Han hejar på både Sverige och Brasilien. På frågan vilket lag han skulle hålla på i en VM-final mellan dessa två länder skrattar han och säger att det blir jättesvårt att välja.

Den pizza som säljs mest under matcherna är kebabpizzan. Röda huset har inte gjort någon specialpizza för fotbollen men de har funderat på det. I framtiden är det möjligt att Doread kommer vilja sända andra mästerskap på pizzerian också.

– Det är bara platsen som begränsar. Men vi håller på att göra om lite, så kanske, säger Doread Behnam.

LÄS MER: Ska du se matchen på lördag? – Vi tog VM-tempen på Kisaborna.