Natten mot måndag utsattes ett företag i Kisa för ett inbrott. Sex av 13 fordon fick påhälsning och på ett fräckt sätt tog sig ett okänt antal gärningspersoner in i bilarna och tillgrep olika verktyg.

– Det är så fruktansvärt onödigt. Se bara hur de förstört bilarna. I väntan på polisen har vi inte velat gå in i bilarna för att i detalj undersöka vad som fattas, fast i huvudsak har de inriktat sig på våra batteridrivna handverktyg, säger en frustrerad Daniel Laine, arbetsledare hos Ternstedt Invent AB.

– En av bilarna som nu är sönderskuren ställdes hit mellan klockan 18 och 19 i går kväll, så det måste ju ha hänt någon gång sedan dess. När vi sedan kom hit i morse möttes man av denna syn. Man kan ju inte heller säga att det är direkt lugnt här. Det är ju en tät trafik bara några meter härifrån, avslutar Daniel Laine.

Det var stora plåtstycken som var uppskurna på de sex bilarna. Utanför några fordon låg material som gärningsmännen rivit ut.

Under måndagsförmiddagen kom polisen till platsen för att göra en dokumentation av händelsen.

– Tyvärr märker vi av att denna typ av servicefordon är populära för tillslag, då de oftast innehåller denna typ av maskiner och verktyg som snabbt och smidigt kan omsättas i pengar, säger polisduon som var på plats vid företaget.

Nu återstår det för företaget att försöka göra en genomgång av bilarna för att se vad som fattas och sedan se hur man kan åtgärda de sönderskurna bilarna igen.