För att ta med sitt treåriga barnbarn på semester tog pensionären Leif Svensson alltså tåget från Stockholm mot Kalmar under lördagen. Tågresan slutade dock olyckligt när han upptäckte att bagaget var borta, ett bagage innehållande flera viktiga mediciner som han nu är högst angelägen om att få tillbaka. Efter samtal med så väl Kalmar Länstrafik som Östgötatrafiken och Polisen har han nu anledning att tro att den svarta ryggsäcken kan finnas i Kisa, att den försvann under resan på Kustpilen.

– Det var ett modernt tåg som inte hade några hatthyllor så när det var så pass fullt på tåget och jag dessutom hade en hund i knäet blev jag tvungen att ställa ryggsäcken bakom mitt säte, där jag tror det stod en barnvagn. När jag pratade med personalen på tåget sa de att barnvagnen tillhörde ett yngre par och när de gick av i Kisa hade de bankat på tågfönstret. Kanske var anledningen att de fått med sig en väska för mycket, frågar sig Leif Svensson.

Nu hoppas bagagets ägare att få kontakt med barnfamiljen eller någon som kan tänkas känna till vart ryggsäcken tagit vägen.

– Medicinerna är inget jag kan få tag på snabbt och det är rätt viktiga saker för mig, så jag hoppas verkligen att de som har min väska ringer polisen eller lämnar in den på stationen i Kisa, som förresten är öppen i eftermiddag. Det är ganska bråttom, förklarar Stockholmsbon Leif Svensson.