Den 1 februari tog bröderna över driften av ICA butiken i Rimforsa efter deras far Kenneth som drivit den sedan 1991.

– Vi har båda vuxit upp med butiken och för min del har väl framtiden varit utstakad sedan länge, det var mer tveksamt för brorsan. De senaste 7-8 åren har förberetts för detta generationsskifte då jag mer började jobba som en kompanjon till vår far, berättar Joakim Thörnberg.

Senare ökade brorsan Emils intresse och även han fick genomgå ICAs utbildningsprogram innan det var dags att ta över butiken fullt ut.

Artikelbild

| Sedan den 1 februari tog bröderna Emil och Joakim Thörnberg över butiken i Rimforsa efter deras far.

– Vi gillar att förnya och sätta vår prägel på butiken. Vi är båda väldigt delaktiga i det dagliga arbetet ute i butiken där vi trivs genom det familjära mötet med våra duktiga medarbetare och trevliga kunder.

– Nu vill vi fira vårt generationsskifte på vårt sätt. Detta kommer ske med en fest som resulterar i att hela Rimforsa gungar, säger bröderna med ett leende.

På lördagen kommer festen äga rum på området kring butiken i Rimforsa centrum. Här kommer en helikoppter erbjuda en flygtur över området, hoppborgar som lockar de mindre besökarna med mycket mera, innan dagens stora huvudnummer tar plats på scenen. Inga mindre än Samir och Viktor kommer då att uppträda för brödernas kunder och övriga besökare.

– Visst har detta kostat en bra slant, fast vi vill inte vara som alla andra, och vi vill gärna ge något fint tillbaka till våra kunder och detta kommer bli riktigt jäkla kul, avslutar bröderna Thörnberg och hoppas på många besökare.