Dansbandet lockar en stor publik vart de än dyker upp. Valö var inget undantag. Omkring 400 besökare tog sig till den natursköna ön i Björkfors för att njuta av både den härliga sommarkvällen som av dansmusiken.

När de första tonerna slogs an så drog sig en stor skara sugna dansare in till dansgolvet. Det finns en gyllene regel att man dansar med samma partner under två snabba och två lugna låtar, och vid skiftet däremellan tömdes dansgolvet för att snart fyllas med nya danspar.

Bandet Casanovas som under 2017 vann guldklaven för "Årets dansband" lockar en dansant publik vilket märktes genom alla uppradade vattenflaskor utmed dansgolvet, väskor som var packade med ombyten samt att dansbanan alltid var full av energiska danspar.

Artikelbild

| Dansgolvet var fullt av energiska danspar hela kvällen.

Vid grillen var det full fart för personalen från både Björkfors Goif som arrangerar denna årliga danskväll samt från serveringen som också fick bekänna färg under kvällen.

Två kvinnor som kommit till Valö för allra första gången för att lyssna på bandet och dansa berättar om danslivet.

– Vi är ute och dansar två gånger i veckan och det är inga problem att som i kväll köra två timmar enkel resa för att dansa. Det här är livet, samtidigt som det är den bästa motionsformen, berättar Kristina Hägerstrand från Jönköping.

– Så är det, och samtidigt är detta ett bra socialt möte, det är ju så här man träffar likasinnade. Detta var ju också en sagoligt magisk plats med en härlig sommarkänsla, flikar vänninan Maria Sjöström från Motala in.

Artikelbild

| "Det är inga problem att köra två timmar för ett bra dansband" tycker vänninorna Kristin Hägerstrand och Maria Sjöström.

Casanovas har spelat på heltid sedan 1996 och som denna konstellation sedan 2009. 2018 är bandets mest turnérika år med 160 spelningar. Deras spelningar har under åren resulterat i flera publikrekord på de ställen de uppträtt på.

– När man lever så här nära på varandra, i en 14 meter lång buss, går det åt att det är ett bra gäng, vilket vi också är. Något som också är viktigt i vår bransch är samspelet till arrangörer och publik. Det är sådant som triggar oss att villa fortsätta, berättar bandmedlemmarna i pausen.

Artikelbild

| Iréne Eriksson svalkade sig lite mellan danserna, med fin utsikt över Björkern.

– För att lyckas som dansband gäller det att hitta sin stil och hålla fast vid den. Vi sktiver både texter och skapar musiken själva. Under april så släppte vi en ny singel och till hösten kommer det ett nytt album. När det gäller nya låtar så kan man smyga in någon då och då under en spelning. Detta skapar ett direkt gensvar från publiken om det var bra eller inte, avslutar medlemmarna i Casanovas.