Träden dignar. Fallfrukten droppar som ett stilla höstregn. Så vad göra med allt?

Kom till Kisa hembygdsgård med dina äpplen och gör must av dem, uppmanar Pär-Magnus Jonsson, kassör i Kisa-Västra Eneby hembygdsförening.

Ett tips till alla hugade är att ta med egen frukt (gärna olika sorter för smakens skull) och egna flaskor att tappa upp musten i.

Artikelbild

| Emil Thuresson provsmakar höstens äppelskörd.

Vid skördemarknaden medverkar även ett 30-tal utställare. Med stickat, virkat, bröd, blommor och honung.

Tillställningen är ett återkommande arrangemang och ger föreningen livsnödvändiga intäkter, 10 000-15 000 kronor varje år.

– Det är mycket därför vi gör det, men också för att visa vilken fantastisk plats det här är, säger Pär-Magnus Jonsson.

Marknaden koncentreras kring huvudbyggnaden Hovby slott och besökare kan räkna med att aromen av äpple kommer att blandas med doften av stekt fläsk och raggmunk.

En aptitretare som lockar mycket folk, enligt Pär-Magnus Jonsson.

Förstekningen sker på lördag och målet är att kunna servera runt 150 portioner raggmunk under marknadsdagen.

Emil Thuresson, ordförande i föreningen, nickar instämmande. Som förhållandevis ung i sammanhangen gillar han att det är liv och rörelse i hembygdsgården.

– Vi vill väcka nyfikenheten och att folk kommer till hembygdsgården. Det är en oas som många fortfarande inte har upptäckt.