Lyft en däckslang fylld med 50 kilo sand över ett plank, klättra vertikalt med endast armstyrka och hoppa via en vägg för att nå ett grepp tre meter upp i luften. Detta var några av de absolut tuffaste utmaningarna som väntade deltagarna i årets upplaga av Titans 5ive. De tre uppräknade hindren tillhör loppvarianten Kronos, som från och med förra året är till för de OCR-utövare som vill mäta sina krafter till det yttersta. Det är just dessa hinder som Titansmedlemmen och tävlingsledaren Johnny Sivertsson tror är nyckeln till årets rekordnotering och den nådda 200-gränsen.

– Dels börjar vi verkligen etablera vårt varumärke nu men jag tror också att Kronos-edition ger utdelning efter förra året. Jag tror det är OCR-Sverige, de som åker lite längre, de som är ute efter något extra, som vi har lyckats locka nu när vi kan erbjuda den utmaning som de söker, förklarar han och fortsätter:

– Jag är jättenöjd med årets tävling. Förra året gjorde vi ett nollresultat, samtidigt är vi inte vinstdrivande, men det måste liksom finnas någon motivator. I år får vi verkligen utdelning för allt jobb vi lägger ner. Allt beröm och att så många vill vara med är bränslet, det ger oss verkligen kraft att fortsätta.

Artikelbild

| Hindret Ice Floe var det första som OCR-kämparna fick ta sig an.

Hinderbaneloppet är onekligen i Rimforsa för att stanna och den fem kilometer långa sträckan fylld med 28 variationsrika hinder lockade inte bara deltagare utan även mängder av åskådare. Titansordföranden Johan Henriksson var, trots regn och rusk, mer än nöjd över den positiva trenden och hur loppet har utvecklats.

– Det här är liksom kvittot på att vi har gjort någonting bra, det känns hur skönt som helst. Allt jobb är verkligen värt mödan och att vi har över 200 deltagare är ett bevis på att vårt lopp håller en hög kvalité. Våra Kronos-hinder lockar många och är bland de tuffaste i Sverige, de är inte omöjliga, men de kommer verkligen att kräva sin kvinna eller man.

Linköpingstrion med Sascha Lindevall, Pascale Lindevall och Lisa Lindgren var några av alla deltagare som tog sig an hinderbaneloppet under lördagen.

– Jag sprang mitt första lopp för tre år sedan, sedan dess är jag fast. Jag tycker om att utmana mig själv och jag gillar hindren, att loppet innehållet något mer än bara löpning, säger Pascale Lindevall.