Släpp maktfullkomligheten – ändra inte antalet KF-ledamöter

Nu vill majoriteten i Vimmerby kommun minska på antal ledamöter i KF. I dagsläget är vi 49 styck och enligt kommunallagen måste det vara minst 31. Nu har man tillsatt en beredning där alla politiska partier ska få vara representerade för att diskutera och resonera.

Från läsekretsen2017-05-18 12:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Frågan man ställer sig är vad det här ska vara bra för? Lagom till valet 2018 kommer detta utspel och vad detta ska vara bra för vet nog ingen mer än majoriteten själva. Vad vi kan se är att det innebär en fara för de partier som inte har så stort väljarstöd, att de inte blir representerade. och att de inte får någon plats i kommunfullmäktige. Dessutom om man krymper antalet ledamöter kan det bli så att det endast blir de tre största partierna S, M och C som får makten och så kan vi absolut inte ha det.

Märkligt nog är kravet från S och M, som idag sitter i majoritet i KF, att man också ska ha majoritet i beredningen, 7 ledamöter medan de övriga partier har 6 st, alltså varsin ledamot från C, SD, KD, V, MP och L. Är detta demokratiskt att fortsätta ha majoritet i beredningen och dessutom ställa det som krav? Makten blir ett faktum. Vad än de andra i beredningen säger kommer det ju att röstas ner eftersom S och M återigen sitter i maktposition och majoritet.

Låt det vara som det alltid varit, 49 ledamöter och släpp maktfullkomligheten.