Omröstning om EU ett måste

När man hör ja-sidan till EU-konstitutionen framhålla att de flesta länder röstar ja, men det beror ju på att samtliga länder som röstat ja är det ju ländernas regeringar som röstat. Dessa politiker har tydligen inte för ett ögonblick ifrågasatt folkets vilja utan sett till sin egen vinnings skull.

Från läsekretsen2005-06-27 06:58
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Där folkomröstning förekommit och folkets vilja respekteras har ju nej-sidan till konstitutionen vunnit med bred marginal. Ja-sidan vill ju poängtera att det är de så kallade folkvalda politikerna som har folkets förtroende som skall bestämma. Men nu är det ju så i politiken att de folkvalda politikerna i dagens läge har misskött sig för egen vinnings skull att folket mist deras förtroende.
Det började vid omröstning till EU där dåvarande statsministern Ingvar Carlsson och motpartspolitiker Carl Bildt i spetsen lovade guld och gröna skogar om vi svenska folket röstade på att bli medlemmar i EU. Med facit i hand ser man nu att allt som de lovade var lögn och fantasier. Sverige och dess politiker har blivit en lydstat under EU. Några exempel sprit, knark och kriminalitet flödar över våra gränser utan kontroll. EU bestämmer punkt slut.
Innan svenska folket med osanna löften lurades in i EU var Sverige ett suveränt land som var respekterat i övriga länder, idag ett lydland på grund av stormakternas EU-konstitution. Se på statsminister Göran Persson och de flesta av våra så kallade EU-parlamentariker som står med mössan i handen och underkastar sig allt EU-konstitutionen säger.
Hundratals miljiarder betalas ut till EU, vilket innebär neddragningar sker när det gäller skola, sjukvård, äldrevård med mera, pengarna räcker inte till för inrikes frågor, i detta kaos som det nuvarande EU är. Denna koloss på lerfötter där de flesta parlamentariker inte ens vet vad de röstar på, inte ens vet de mest elementära reglerna enligt en utredning av TV-programmet Granskning.
Detta är skandal. Folkomröstning är en möjlighet att se folkets vilja. En möjlighet att se vad folket vill. Sedan är det de anställda politikernas skyldighet att agera i folkets intresse. Politikerna och regeringens intresse verkar men i egen sak, verkar mera diktatur än socialdemokrati.
EU måste stoppas i dess nuvarande konstruktion som verkar bli en diktaturstat uppbyggd av självupptagna politiker. En svensk omröstning av EU nuvarande konstitution är ett måste.

Göte Fagerström
Hultsfred