Kort festival

Jag jobbade extra, sparade pengar för att ha råd att besöka Hultsfredsfestivalen. Köpte biljett, bussresa, tält med mera, sedan åkte jag dit.

Från läsekretsen2005-06-22 07:01
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Misstag 1
Under den andra kvällen roade jag mig mer än jag tålde = drack för många öl. På grund av detta märkte jag inte när mitt Hultsfredsfestivalarmband försvann. (De andra banden jag har runt handleden sitter kvar.)

Misstag 2
Trots att jag blivit utslängd gick jag in för att hämta mina grejer vid tältet, Jag hade blivit uppmanad att vänta till söndag kväll (Nu var det torsdag förmiddag.)

Vakterna
Vakterna förutsatte att jag var en buse; att allt jag sa var lögn och behandlade mig kränkande och hånfullt. När jag köpt en ny biljett utanför entrén för 2 500 kronor fungerade den vid ungefär fyra kontroller av funktionärer. Men när de vakter som slängt ut mig tidigare fick syn på mig bestämde de att min biljett var en förfalskning. Utan att kolla närmre på den slet de av den och slängde den omedelbart.

Polisen
Polisen tillkallades för att utreda om jag gjort mig skyldig till bedrägeri. Det var ju jag som var bedragen!
Poliserna behandlade mig väl. De var empatiska och förstående. Tack för det! Det märktes tydligt att poliser har utbildning i hur man ska bemöta folk.
Vaktjobb verkar vara alldeles för lätt att få för vem som helst.
Jag erkänner de fel jag gjorde och jag önskar att vakterna kunde göra detsamma. Jag hade faktiskt köpt biljett två gånger, åkt 40 mil för att se några av mina favoritartister. Jag talade sanning och samarbetade till hundra procent. Det borde upprättas ett system där biljettköpen blir personliga så att ingen kan stjäla andras band och så att det inte kan stå en hel drös med "skummisar" utanför och sälja biljetter.

Kristoffer Björnör