"Inte för sent att slopa p-skivan"

Politiker och tjänstemän i Vimmerby kommun, ni kan fortfarande inhibera beslutet att införa P-skiva i Vimmerby centrum. För min del ser jag ingen fördel med att man ska behöva P-skiva i en liten idyllisk stad som Vimmerby.

Foto: Ellinor Harrysson

Från läsekretsen2016-05-30 13:03
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag bodde tio år i Örnsköldsvik och där fanns inga P-skivor. Sedan i tolv år i Tyresö som är en betydligt större kommun. Där fanns tvång på P-skiva vid parkeringarna runt centrum. Under de tolv år jag bodde där hittade jag en parkeringsplats varje gång jag åkte till centrum. När jag träffade ett av kommunalråden i gallerian sa jag att jag tyckte de skulle ta bort kravet på P-skiva eftersom det inte fyllde någon funktion. ”Oj fasiken, jag måste springa ner till parkeringen och sätta upp skivan, har glömt att göra det” sa hon.” Hon tyckte säkert likadant som jag att det var helt onödigt med P-skiva.

På samma sätt känns det i Vimmerby. Det är snart fyra år sen jag flyttade tillbaka till denna fina stad och inte en enda gång under dessa år har det hänt att jag inte hittat en parkeringsplats nära centrum.

Politiker och tjänstemän! Tänk om! Sätt inte upp de nya skyltarna 1 juni. Tänk på att vi som bor här i en liten stad inte ska behöva ta del av sådana här påfund. Ser i tidningen att ni tappar förtroende bland företagarna. Gör inte så att förtroendet bland era medborgare också minskar!