Frågan är vem som talar med kluven tunga?

Replik till Lars Johansson (V): Återigen en välformulerad och välskriven insändare från Lars Johansson (V).

Från läsekretsen2017-02-02 09:58
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När motionen om vårdhund behandlades på KF röstades förslaget ner och det vet vem som helst att motioner som kommer från SD inte godkänns. Så är det tyvärr i många kommuner i Sverige, inte enbart Vimmerby men det är viktigt i sammanhanget att påpeka att vi inte utgör oss till offerkoftor som du i någon tidigare insändare skrivit.

V och MP ställde sig bakom förslaget om vårdhund, likaså motionen om halkskydd (som nu är på återremiss), vilket vi är tacksamma för men vad hjälper det när majoriteten är större än oppositionen.

Du skriver att jag näst intill tycker synd om mig själv men det är ju ett påstående som vi inte vet vart du fått ifrån eftersom jag inte är ensam i KF utan vi är 4 stycken som sitter där.

Jag vet att det behövs mer resurser inom äldreomsorgen och pensionärerna måste få en värdig ålderdom. Vad har V gjort där, Lars Johansson? Att stå i talarstolen och debattera med klar och tydlig röst om förbättringar är en sak, men att få igenom förslagen är en helt annan och det vet du, Lars Johansson.

Detta med vårdhund var ett förslag att förgylla tillvaron lite extra för de äldre och det var det som insändaren gällde, ingenting annat. Som så många gånger förut skriver V om när hyrorna skulle sättas på Borghaga/Vimarhaga, då SD röstade för den högsta hyran och jag ska återigen ge en förklaring till detta.

Den gången gick SD på Centerns förslag eftersom vi resonerade som så att ifall det förslaget går igenom, kommer pensionären upp i en nivå där bostadstillägget börja gälla och därmed inte påverkar den enskilde omsorgstagarens ekonomi. I politiken är det så att man ger med ena handen och tar med den andra och det borde du veta Lars Johansson.

När skatten skulle höjas med 50 öre var SD det enda parti som reserverade sig mot detta. Vänstern var det parti som kontrade och ville höja med en hel krona. Varför nämner du inget om detta Lars Johansson? Hade ert förslag gått igenom, vilket det tack och lov inte gjorde, hur skulle det slå mot alla med lägst inkomst i kommunen?

Vi anser inte att det är hållbart att de äldre inte får plats på kommunens äldreboende inom ramen för vad lagen säger. Vi anser inte att det är korrekt att gå ut med att de äldre inte ska få ägg till frukost, att de äldre ska missa sina gemensamma måltider osv. Dessa två sistnämnda genomfördes aldrig men att gå ut offentligt och oroa de äldre är absolut inte acceptabelt och det tror jag inte att du heller tycker?

Till sist Lars Johansson skriver du att vi talar med kluven tunga men detta är ju en diskussionsfråga vem som gör det.