Motion om arbetstid i byrÄlÄda

BĂ€ttre arbetstider kan locka personal till omsorgen anser skribenten.

BĂ€ttre arbetstider kan locka personal till omsorgen anser skribenten.

Foto: Anna Persdotter

InsÀndare2019-05-02 04:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Lite om mod, ansvar och fantasi. Det Àr tre ord som Vimmerby kommun sÀger sig arbeta utefter.

Just nu Àr det kris inom familjeomsorgen. Igen. Det fattas personal. Paniklösningen blir ofta att hyra in konsulter. Till dubbla kostnaden. Eller tredubbla.

Vi lyckas ofta inte behÄlla vÄr fasta personal sÀrskilt lÀnge och det har varit mÄnga byten av chefer. Det blir ingen stabil tillvaro vare sig för vÄra anstÀllda eller för deras hjÀlpbehövande klienter. Men det finns fÀrdiga lösningar att ta till!

Man mÀrker ganska snart nÀr en motion lÀmnas in om den gillas av majoriteten eller inte. Ta VÀnsterpartiets om kortare arbetstid just inom familjeomsorgen. Det för att locka personal till oss. Ordinarie personal. Som mÄr bÀttre, jobbar mer och stannar kvar lÀngre. Billigare kan det bli ocksÄ. IstÀllet för att hyra in dyra konsulter.

Man mÄste vara en attraktiv arbetsgivare för att locka till sig personal.

Fungerar det dÄ? Ja, det fungerar i alla andra kommuner som prövat just precis den hÀr lösningen. I lite olika varianter. 6-timmarsdag, 7-timmarsdag, 6+2-timmarsdag med flera. Men man kan givetvis inte vara sist ut. DÄ finns ingen personal kvar att locka till sig och man stÄr dÀr med ökade kostnader och samma visa som idag. Brist pÄ personal. Dyra konsulter.

Man mÄste vara först ut i sitt nÀromrÄde. En motion rekommenderas komma till beslut inom ett Är.

Hittills har VÀnsterpartiets motion legat inlÄst lÀngst ner i en byrÄlÄda i tjugoÄtta mÄnader. PÄ vems initiativ? PÄ vems agenda?

Det behövs ingen fantasi för att lösa problemet. Man kan lÄna andras redan fÀrdiga och fungerande lösningar.

Det behövs ansvar för att göra det. IstÀllet fortsÀtter man slentrianmÀssigt med den mycket dyrare lösningen med tillfÀlligt inhyrda konsulter, istÀllet för att fÄ en ordinarie personal som mÄr bra, trivs och som bygger stabila relationer, till en lÀgre kostnad.

Mod visar man i överflöd. Det krÀvs oerhört mod att inte ta till sig fungerande lösningar och fortsÀtta med en panikÄtgÀrd som Är efter Är efter Är driver pÄ kostnader och underskott.

Det Ă€r lite som att ligga i vattnet. Skrika pĂ„ hjĂ€lp. Och neka ta emot livbojen för att den har fel fĂ€rg