Glöm inte att Filmbyn ligger i Mariannelund

Att Filmbyn satsar extra under sportlovet vecka 8 är kul, tycker insändarskribenten, som dock menar att det hade varit ännu bättre att satsa lite extra under den vecka barnen i den kommun där Filmbyn finns har sportlovsledigt –vecka 7.

Om Filmbyn ska satsa på sportlovet bör man börja den vecka barnen i Mariannelund har sportlov, inte veckan efter, menar insändarskribenten.

Om Filmbyn ska satsa på sportlovet bör man börja den vecka barnen i Mariannelund har sportlov, inte veckan efter, menar insändarskribenten.

Foto: Ivonne Svahn

Insändare2022-02-23 16:42
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag läser i en artikel i Vimmerby Tidning att verksamhetschefen Ingela Nilsson Nachtweij informerat om att det ska bli Sportlovssatsning på Filmbyn i Mariannelund vecka 8. Eftersom barnen i samhället Mariannelund, Eksjö kommun, Jönköpings län, där Filmbyn finns, har sportlov redan vecka 7 kunde jag inte låta bli att ställa en fråga på sociala medier om varför de inte gjorde något extra kul för barnen i den egna kommunen under deras sportlov. Jag fick svaret att "de hade filmkollo på torsdagen"!

Inte vet jag vad "filmkollo" är, men jag var där med mina barnbarn torsdagen den 17 februari mellan klockan 11:30-14:30 och det var inget extra filmkollo – vad vi kunde se. Allt var helt som vanligt på utställningen. Vi var dessutom ensamma på hela utställningen under dessa timmar. 

Vi hade kul och trevligt, jag klagar absolut inte på utställningen eller maten, den var god. Men – om Filmbyn nu ska satsa mer kunde de ha börjat vecka 7, när våra barn hade sportlov, och inte börja när Vimmerby kommun har sportlov och då ge rabatterad sportlovsentré för barn och pensionärer. 

Verksamhetschefen bor i Vimmerby, men bör tänka på att hon jobbar i en annan kommun och annat län.