Redaktion - Vimmerby Tidning

Redaktion

Redaktionsinformation

Den redaktionella avdelningen inom Swepress Media är uppbyggd med centralredaktion för Vimmerby Tidning i Vimmerby, för Västerviks-Posten i Västervik och för Linköpings Tidning/Kinda-Posten i Linköping respektive Kisa. Utöver detta finns lokalredaktioner i Hultsfred, Mariannelund och Norrköping.

Totalt består redaktionen av ett 40-tal journalister. Dessa är även ansvariga för produktion av special- och facktidningar, som olika Temanummer i de ordinarie dagstidningar, näringslivstidningar, som Smålands Näringsliv och Östergötlands Näringsliv, Hultsfreds- och Vimmerby Näringsliv, samt gratistidningen Linköpings-Posten och facktidningen Åkeri & Transport.

Utöver detta har redaktionen ortsmeddelare och frilansande medarbetare på ett flertal orter. Textutbyte sker dagligen mellan olika redaktioner och tidningsprodukter.

Redaktionell policy
Inriktningen på det redaktionella området är huvudsakligen lokal bevakning i de respektive regionerna. Vimmerby Tidning, Västerviks-Posten och Linköpings Tidning/Kinda-Posten. Detta omfattar regelbunden och initierad bevakning av kommuner, länsstyrelser, landsting, polis, föreningar och näringsliv.

Målsättningen är att hävda regionens betydelse och möjlighet till utveckling och expansion - men ändå med tidningens granskande uppgift som rättesnöre. Det lokala materialet kompletteras med daglig publicering av de viktigaste nyheterna i Sverige och utrikes.

Redaktionen lägger dessutom stor vikt vid att publicera material som rör alla intresseområden, exempel på detta är regelbundna sidor för opinion, familje, kultur, motor, våra yngre läsare, mat- och recept, börs och ekonomi, korsord och förströelse, TV-program, helgläsning mm mm.

För ytterligare upplysning eller nyhetstips kontakta redaktionschef Alf Wesik. Gärna via mail: wesik@swepress.se

Sportredaktionen
Sportredaktionen täcker alla viktiga idrottshändelser och prioriterar en så allsidig bevakning som möjligt. Detta sker såväl med snabb bevakning av tävlingsevenemang som med reportagets möjligheter till mer genomlysande artiklar

För ytterligare upplysning, nyhetstips kontakta sportredaktionen: sporten@vimmerbytidning.se

Opinion - debatt, insändare
Tidningen vill hålla den lokala debatten så intensiv och levande som möjligt och publicerar gärna insändare och debattartiklar. Läsarna uppskattar inlägg underskrivna med skibentens namn, men möjlighet finns att skriva under signatur. Vid dessa fall, liksom vid tips till tidningen, behandlas namnen med lagstadgad diskretion.

För ytterligare upplysning eller material kontakta Alf Wesik: wesik@swepress.se

Familjesidan
Tidningens familjesida publicerar annonser, eller som redaktionellt material.

För ytterligare upplysning eller material kontakta Rebecca Malmström: rebecca.malmstrom@vimmerbytidning.se, fax 0492-101 02, eller tele 0492-161 38.