Eira Gustafsson lyste upp sin omgivning

Eira Gustafsson, Oskarshamn och Kristdala.

Eira Gustafsson har avlidit i en ålder av 95 år.

Eira Gustafsson har avlidit i en ålder av 95 år.

Foto: Eira Gustafsson, avliden

Minnesord2023-11-30 16:00

Eira Gustafsson, Oskarshamn och Kristdala, avled den 14 november i en ålder av 95 år.

Närmast sörjande är sönerna Mats, Lars och Urban med familjer.

Hon föddes i Vederhult, Vena, i ett familjejordbruk. Efter skola och lärarseminarium i Kalmar blev hon lärarinna i Kristdala. Hon gifte sig med Nils och bosatte sig på den vackra gården Bråhult. De fick tre söner, som fick en idyllisk uppväxt. Pojkarna återgäldade detta rikligt genom ett fantastiskt omhändertagande, när Eira blev änka och tvungen att flytta till äldreboende I Oskarshamn, där hon fann sig väl tillrätta. Den sista tiden blev dock svår, när krafterna och synen försvagades.

Eira var en storslagen kvinna. Klok, omtänksam och positiv lyste hon upp sin omgivning. Hon var en mycket respekterad och omtyckt lärare, som dessutom hela tiden vidareutvecklade sina kunskaper och fortsatt följde sina elever. Hennes intresse för konst och litteratur följde henne genom livet och hon läste flitigt långt upp i åren. 

Hennes omtanke om andra sträckte sig inte bara till den egna familjen och släkten, utan omfattade alla hon kom i kontakt med. Vackra brev stödde hon omkring sig. 

Släktens barn och barnbarn minns med stor glädje besöken i Bråhult, där de blev så väl mottagna, fick möta får och lamm och bjöds på massor med plättar och underbara gifflar. Hos Eira och hennes Nils kände sig alla hjärtligt välkomna, stora som små.

Som storasyster blev hon som en extra mamma och var min förebild. Vi är tacksamma för att få ha varit med henne så länge och känner stor saknad!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!