Våra idéer föds oftast på ladugårdsbacken

Jordbruk och djurhållning har tidigare kommit i skymundan i den allmänna debatten. Detta trots att de gröna näringarna utgör de viktigaste grenarna av svenskt näringsliv. Jordbruk med lokal produktion är det viktiga, menar Landsbygdspartiet oberoende.

"Jordbruk och djurhållning har tidigare kommit i skymundan i den allmänna debatten. Detta trots att de gröna näringarna utgör de viktigaste grenarna av svenskt näringsliv", skriver debattören.

"Jordbruk och djurhållning har tidigare kommit i skymundan i den allmänna debatten. Detta trots att de gröna näringarna utgör de viktigaste grenarna av svenskt näringsliv", skriver debattören.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Debatt2021-05-08 16:28
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu har landets ledande politiker, tack vare rådande pandemi, vaknat till liv och upptäckt att lantbrukets livsmedelsproduktion är av yttersta vikt för vår möjlighet att försörja oss själva med mat vid orostider. De etablerade riksdagspartierna försöker nu överrösta varandra om vikten av självförsörjning och livsmedelsproduktion, men deras åsikter i dessa sammanhang hör hemma i lådan som är etiketterad populism.

För Landsbygdspartiet oberoende har Sveriges självförsörjandegrad och livsmedelsproduktion varit prioriterat sedan partiet startades. Sveriges jordbrukare och djurhållare har många problem att brottas med, men vi får inte glömma alla möjligheter som finns att bli världsledande på marknaden för de gröna näringarna.

Det är viktigt för Landsbygdspartiet oberoende att vi prövar våra politiska idéer hos den professionella bondekåren innan vi lanserar våra åsikter. Våra idéer föds oftast på ladugårdsbacken och inte i konferenslokaler.

Då det gäller den högaktuella frågan om ekologiskt kontra konventionellt jordbruk så är lokal produktion det viktiga! Val av produktionssystem måste avgöras av de professionella producenterna och inte av spekulativa funderingar från politiker och krönikörer.