Tjejerna räddade den svenska OS-äran! - Vimmerby Tidning - Tjejerna räddade den svenska OS-äran!
Mitt perspektiv - Lennart Beijer

Tjejerna räddade den svenska OS-äran!

24. augusti 2016 13:01

Under Brasilien-OS har det för undertecknad mest handlat om att lyssna på hederlig radio. Visst förstår man de som klagar på att man inte kan se OS på de vanliga TV-kanalerna. Vi får lära av Danmark och Finland, som tydligen klarat av problemet.

Vi får hoppas att vanliga, fattiga invånare i Brasilien får nytta av de enorma ekonomiska satsningarna, som ett OS innebär. I många år har framförts att Olympiska spelen alltid skulle förläggas till spelens hemland, Grekland. Då kunde man använda anläggningarna på ett mer effektivt sätt och vi skulle slippa överdrifter och miljardrullning, som alltid drar med sig bedrägerier, mutor och allmän korruption. Hur som helst var det trevligt att följa de svenska idrottarnas fantastiska insatser – alltifrån simning och cykel till brottning och det makalösa fotbollssilvret! Det var tjejerna som fixade de allra flesta medaljerna!!!

När får vi tillbaka Panamapengarna? Enligt uppgift skall det finnas några hundra svenskar, som med hjälp av banker i Sverige och Panama undanhållit skatt i mångmiljardbelopp. Arbetar Skatteverket energiskt med frågan?...eller blir det som många gånger tidigare, att frågan hamnar mellan stolarna och tystas ner?!  På Island blir det nyval i höst beroende på att man kom på statsministern med båda händerna i syltburken. Med tanke på att Handelsbankens senaste vd erhåller 19 miljoner i avgångs-vederlag samt en pension på 15 miljoner – för sjutton månaders arbete???...finns det nog ingen skamgräns för banker som hjälper rika kunder att undvika lägga skatt i Sverige. Kalvkätte trädgård klarade sol och vattenbrist. Sommaren går mot sitt slut. Men ännu kan vi få några fina dagar. Kanske de senaste regnen räddar åtminstone trattkantarellerna. I övrigt kan konstateras att juli-augusti är fyllda med arrangemang. Midsommarfirande, stadsvandringar, kyrkogårdsvandringar, motorns dag, mopperally och farfars bilar, Virserum samt Hultsfred marknader och massor med andra trevligheter i hela kommunen. Nyligen genomförde This is Hultsfred sin festival i Folkparken. Ett väderberoende arrangemang. I år var vädret bättre än tidigare år, men det var inte kanonbra. Men arrangörerna kämpar på och musiktraditionen lever vidare. Stort tack till ungdomarna, som mot alla odds ser till att traditionerna förs vidare. Nu gäller det att förbereda Festivalen 2017. Och denna gång talar allt för riktigt Festivalväder!!!

Allt fler kommuninvånare hittar numera till Kalvkätte trädgård. En riktig pärla, belägen på historisk mark vid infarten till Hammarsebo. Här kan man njuta i den växande trädgården. Har man tur kan man få kaffe och våffla. Kalvkätte trädgård har alla möjligheter att utvecklas till en stor attraktion. Mark finns och människor som gillar och kan Trädgård finns det gått om. På samma vis som Konsthallen, tillsammans med övriga Dacke Stop, kan bli något av Virserums Lousiana kan Kalvkätte bli Hultsfreds svar på Fredriksdals trädgårdar. Eller vad tycker Du?

För övrigt kan konstateras att Hultsfreds damfotbollslag i hägnet av fotbollsframgångarna i OS har tagit greppet om förstaplatsen i Dam-3-an!

Lägg till kommentar