I det läget fordras det en liten ”stramare” - Vimmerby Tidning - I det läget fordras det en liten ”stramare”
Mitt perspektiv - Lennart Beijer

I det läget fordras det en liten ”stramare”

30. juni 2016 13:10

Britterna har till de flestas förvåning röstat för utträde ur Europeiska Unionen. Kommer detta att bli verklighet? Redan dagarna efter havererade regeringens hemsida av att flera miljoner twittrare begärde en ny omröstning. En av ledarna för utträde (brexit) erkände dessutom att ett av utträdessidans starkaste argument var felaktigt och dumt.

I valkampanjen hade man lovat att de pengar som Storbritannien betalar i medlemsavgift till EU i stället skulle användas för att förbättra sjukvård och allmän välfärd. 340 miljoner pund i veckan!!! Nu dagen efter omröstningen var detta löfte bara ett billigt skämt. Men det var det detta löfte som avgjorde omröstningen.

Visst slarvar partier – mitt uppe i en valrörelse ofta med sanningen – men det får väl finnas någon måtta? En sådan bluff borde rendera rött kort och dessutom ogiltligförklara omröstningen. Det är vid sådana tillfällen som det fordras en liten stramare.

Premiärminister Camerun har nu aviserat sin avgång vid Tory-kongressen i oktober. Är det månne ett sätt att få tiden att gå – för att jämna vägen för ett nytt parlamentsval – som i sin tur kan förändra den politiska situationen? Skottar och nordirländare ville redan tidigare frigöra sig från England. Däremot vill man vara kvar i EU. Upplagt alltså för bråk på alla fronter.

Mitt tips är att Storbritannien efter många våndor och stort besvär stannar i EU.

Hultsfred tuffar på i god styrfart. Bostäder byggs och skollokaler sätts upp och flyttas. På senaste Kf togs i största samförstånd budget för 2017. Kommunen jobbar hårt för att klara det stora flyktingmottagandet. Både skola och socialförvaltning möter varje dag stora utmaningar. Kommunens anställda och många frivilliga gör ett väldigt bra arbete. Som vi tidigare konstaterat i denna spalt innebär flyktingmottagandet en kraftig ekonomisk injektion för hela kommunen. Stora utmaningar – men samtidigt ekonomisk utveckling som inte skådats sedan 1970-talet.

Musikkommunen Hultsfred satsar nu på att fler barn skall få möjligheten att lära sig spela instrument. Vi skall först prova ett år med slopade musikskolavgifter för att se hur det påverkar efterfrågan. Naturligtvis finns det förhoppningar om en helt avgiftsfri musikskola. Som en ledamot av Kf uttryckte sig – ”vi skulle väl aldrig acceptera avgifter när det gäller trä- och syslöjd i skolan”.

 

-För övrigt konstateras att det fordras mycket regn om det skall bli några kantareller-


Lägg till kommentar