Hultsfred syns och märks, gnälliga partiledare och fyrverkerier - Vimmerby Tidning - Hultsfred syns och märks, gnälliga partiledare och fyrverkerier
Mitt perspektiv - Lennart Beijer

Hultsfred syns och märks, gnälliga partiledare och fyrverkerier

19. januari 2017 06:21

Återigen är Hultsfred på ropet i nationella media. DN skriver flera sidor och den kommunala reklamvideon har haft en enorm genomslagskraft. Sammantaget har vår lilla skogskommun fått osedvanligt stort utrymme.

Det är kommunens stora flyktingmottagande som utgör grunden för mediaintresset. Dels kan man utläsa en beundran över att en liten kommun klarar att ta mot så pass många flyktingar/invandrare dels att det ändå finns en gräns för vad en kommun klarar. Självfallet innebär beslutet att tillfälligt stänga flyktingmottagandet att media fortsätter hålla ögonen på kommunen. Beslutet om temporär stängning är i högsta grad förståeligt. Det måste helt enkelt bli fler kommuner som deltar i mottagandet och kommunen måste självfallet prioritera de flyktingar som redan finns i det kommunala systemet.

Vi kommuninvånare är nog rätt nöjda med det kommunala agerandet i flyktingfrågan. Vi vet att pressen på skola och socialförvaltning är stor. Men vi vet också att vårt flyktingmottagande inneburit en makalös ekonomisk utveckling för kommunen. Arbetslösheten är mycket låg, människor söker sig till Hultsfred och politikerna behöver inte spara i skola och äldreomsorg. Klarar vi utmaningen med integrering och jobb ser framtiden ljus ut för Hultsfred!

Som grädde på moset ser det i skrivande stund ut som om husfabriken skall uppstå som en fågel fenix. Hjältevadhus har bestämt sig för att återöppna Hultsfreds-Hus. Man talar om hundratals anställda. Fantastiskt tycker gamla Hultsfredsbor, som i stort antal arbetade på fabriken för länge sedan. Nu kan vi få en stor husfabrik med en blandning av vana svenska träarbetare och nyutbildade flyktingar. Perfekt – solen lyser över Hultsfred!

Gnälliga partiledare finns det gott om. Sverige och svenska staten har god ekonomi och arbetslösheten fortsätter att falla. Kanske kommer statsministerns målsättning om att Sverige skall ha EU-s lägsta arbetslöshet att infrias? Men dessa fakta biter inte på partiledarna.. Det är naturligt att oppositionen kritiserar sittande regering men nog kunde man kosta på sig att också konstatera att Sverige just nu fungerar väldigt bra vad gäller ekonomi och sysselsättning. Det finns saker att vara orolig över som de låga pensionerna för många som arbetat hela sitt liv eller att klyftan mellan fattiga och rika ökar. Dessa frågor intresserar dock inte våra partiledare i opposition.

Antikrundan och Mimerhuset är inte motståndare till att kommunen ges monopol på fyrverkerier, både Valborg och Nyår.

Lägg till kommentar