Hultsfred i topp! - Vimmerby Tidning - Hultsfred i topp!
Mitt perspektiv - Lennart Beijer

Hultsfred i topp!

1. november 2016 10:13

Skolpersonalen i Hultsfred har lägsta sjukfrånvaron i landet! Ödmjukt kommenterar skolchefen ”det kan bero på att vi har lite högre personaltäthet.” Det blygsamma svaret tyder på att chefen har koll och tänker fortsätta arbetet med arbetsmiljö och motiveringsarbete med skolans personal.

Den som följer skolan utifrån kan konstatera att lärare och övrig personal gör ett helt fantastiskt arbete. Ibland ganska stora klasser och livsbejakande elever ställer stora krav på pedagogerna. På senare år har elever från andra delar av världen tillkommit. Det är trevligt att följa hur snabbt dessa elever med annat språk och andra traditioner smälter in i klassens arbete. Eleverna i klassen gör nämligen också ett bra jobb genom att hjälpa sina nya kompisar på olika vis!

Även Hemtjänsten fungerar bra! Enligt den senaste undersökningen från Socialstyrelsen får kommunens hemtjänst bra betyg. Särskilt intressant är det att personalen får högt betyg vad gäller bemötande. Det känns verkligen bra att våra äldre får denna goda omsorg. Det verkar som om både personal och chefer hamnat på en långsiktigt bra omsorgsnivå!

Däremot tror jag det finns många fr f allt äldre kommuninvånare, som lever i förtärande ensamhet. Här borde man göra en djupare inventering för att klargöra vad som behöver göras. Man behöver troligen ganska små insatser för att förändra och förbättra situationen för denna grupp ensamma människor.

Skola och Hemtjänst är kommunens kärnverksamhet. Det är mycket bra att båda dessa verksamheter fungerar bra. Men en kommun måste också ta tillvara andra styrkor. Som tidigare framhållits händer det otroligt mycket i vår kommun. Det kan vi tacka alla organisationer och föreningar för. Det får anses fysiskt omöjligt att delta på alla arrangemang – som pågår i alla kommundelar vecka efter vecka i vår lilla skogskommun.

Dessutom har vi två trumfkort – nämligen Rockarkivet och Konsthallen. Man kan fråga sig hur båda dessa rariteter hamnat i kommunen? Rockarkivet är förstås en produkt av den 25-åriga Festivalen och Konsthallen hamnade i Virserum beroende på Henrik Teleman och gamle kommunalrådet Bengt Rosander. Båda dessa verksamheter hade haft ett enklare liv om de varit placerade i en storstadsregion. Men nu finns de här och vi måste ta chansen att utveckla dem till sin fulla potential. För besöksnäringen är dessa båda verksamheter riktiga tolvtaggare! För en landsbygdskommun med sådana storheter borde framtiden vara ljus.

- Kan man tala med kungarna i Saudiarabien – borde man kunna tala med Putin och Ryssland -

Kommentarer

Hej!
Hor ofta bloggar du? Trevlig läsning!
Jag skriver ungefär varannan dag på www.carhog14.se eller www.maqt.se.

Carin Högstedt

2016-11-03 07:26:06

Bra och optimistiskt skrivet! Ger hopp inför framtiden! 😊

Lennart Värmby

2016-11-03 04:42:10

Lägg till kommentar