Fattigpensionärer, baktaleri och handbollsfest - Vimmerby Tidning - Fattigpensionärer, baktaleri och handbollsfest
Mitt perspektiv - Lennart Beijer

Fattigpensionärer, baktaleri och handbollsfest

2. mars 2017 06:30

Svensk ekonomi och sysselsättning går väldigt bra. Men det finns alltför många medborgare som har väldigt låg inkomst eller pension. Det är inte värdigt ett rikt land som Sverige att fler än tvåhundratusen tvingas leva under EU:s fattigdomsnivå. Det handlar om kvinnor, som varit hemma och skött familjen i många år eller arbetat deltid. Samma sak gäller både kvinnor och män som på grund av hårt arbete tvingats pensionera sig i förtid. Regeringen har tillsatt en utredning där både bostadstillägg och garantipension ingår. Utredningen lär emellertid inte bli klar förrän hösten 2018 och sedan tar det minst ett år innan ett förslag kan tas i riksdagen. Regeringen borde omedelbart lägga ett ´övergångsförslag´ i avvaktan på att utredningen blir klar.

Svenska nationalister baktalar sitt eget land tillsammans med den minst sagt omstridde presidenten Trump. Presidenten sprider sina ´alternativa fakta´ genom eget twittrande och genom TV-kanalen Fox News. Man har hittat en Nils Bildt som utger sig vara svensk och nationell säkerhetsrådgivare?? Men det har ingen betydelse för svenska nationalister. Man hänger på lögnerna och tackar presidenten för att han säger sanningen om situationen i Sverige?? Man kan bara hoppas att detta agerande slår tillbaka på dem själva. För en gångs skull stöder jag den riktige Carl Bildt, som försöker ge en riktig bild av den svenska flyktingpolitiken!!

Handbollsfest i Hagadal sportcentrum. I vår lilla skogskommun finns det en oerhörd bredd på aktiviteter. Nästan varje kväll i månaden finns det intressanta evenemang runt omkring i kommunen. I söndags (26/2) var det stor handbollsfest i Hagadal. HHF mötte IK Cyrus i division 2. Det var en ´sponsormatch´med gratis inträde och där över hundra företag stödde klubben. Bra jobbat och snygg marknadsföring där bl a lagkaptenen Albin Nilsson på Facebook gjorde god reklam för matchen. Det var en jämn match som hela tiden stod och vägde. Speakern Philip Rüdiger gjorde sitt bästa för att elda på den fullsatta läktaren. Allt såg bra ut när HHF:s Arvid Nilsson smällde in 29-26 när två minuter återstod av matchen. Med tre mål och bollen hos hemmalaget trodde nog alla att vinsten var klar. Men på något konstigt vis lyckades IK Cyrus göra tre mål på två minuter. Allt kan hända i handboll. Men tack för trevlig och spännande underhållning!

Lägg till kommentar