Mitt perspektiv - Lennart Beijer - Vimmerby Tidning
Mitt perspektiv - Lennart Beijer

OECD berömmer svensk ekonomi, boule och centern i rödgrön regering?

11. februari 2017 07:36
Svensk ekonomi går som tåget och sysselsättningen ökar. Detta har denna kolumn tjatat om vid flera tillfällen.

Hultsfred syns och märks, gnälliga partiledare och fyrverkerier

19. januari 2017 06:21
Återigen är Hultsfred på ropet i nationella media. DN skriver flera sidor och den kommunala reklamvideon har haft en enorm genomslagskraft. Sammantaget har vår lilla skogskommun fått osedvanligt stort utrymme.

Antoni Guitterres ny generalsekreterare i FN

3. januari 2017 14:55
2017 verkar bli förändringens år. Den sympatiske Barack Obama avgår som president i USA och ersätts med Donald Trump, som verkar vara en helt annan sorts människa. De framsteg som gjorts under Obamas åtta år riskerar nu att gå om intet.

Fidel Castro – du syns och hörs

12. december 2016 10:42
Fidel Castro är död. Han blev 90 år. Stater, politiker och medier i väst och öst följer den cubanska diktatorn till den sista vilan i Santiago de Cuba. Hur är det möjligt att denne man och detta lilla ö-rike i Karibien inspirerar till sådan aktivitet från höger och vänster, över hela världen?

Kollektivavtal borde vara en självklarhet

19. november 2016 10:24
Kollektivavtal är förutsättningen för trygghet i arbetslivet. Svensk arbetarrörelse har i snart hundra år arbetat för att varje arbetsplats skall ha kollektivavtal mellan företag och fackliga organisation. Det är detta som är förutsättningen för sjyssta villkor på arbetsmarknaden. Kollektivavtal är dessutom nödvändigt för att seriösa företag skall klara konkurrensen mot dem som inte tecknar avtal. Kollektivavtal är viktiga i ett fungerande samhälle.

Hultsfred i topp!

1. november 2016 10:13
Skolpersonalen i Hultsfred har lägsta sjukfrånvaron i landet! Ödmjukt kommenterar skolchefen ”det kan bero på att vi har lite högre personaltäthet.” Det blygsamma svaret tyder på att chefen har koll och tänker fortsätta arbetet med arbetsmiljö och motiveringsarbete med skolans personal.

Rensa Silverån och Dammarna – det är gnälligt i politikens topp

17. oktober 2016 11:17
Det har varit en lång och torr sommar och höst. Vattennivåerna i sjöar och åar samt förstås grundvattnet är farligt låga. Samtidigt som vi väntar på regnet borde man enligt både Antikrundan och Bastugänget passa på att rensa dels Silverån men också Sågdammen och Kalvkätte damm, från träd och annan bråte.

”Det kunde varit värre” eller ”Riskkapitalister tar inga risker”

3. oktober 2016 09:45
Finansminister Magdalena Andersson presenterar budgeten och vi kan konstatera att svensk ekonomi mår väldigt bra.

Tjejerna räddade den svenska OS-äran!

24. augusti 2016 13:01
Under Brasilien-OS har det för undertecknad mest handlat om att lyssna på hederlig radio. Visst förstår man de som klagar på att man inte kan se OS på de vanliga TV-kanalerna. Vi får lära av Danmark och Finland, som tydligen klarat av problemet.

Carl Henrik Hermansson och Torbjörn Fälldin cyklade aldrig dressin till Hesjön

5. augusti 2016 11:52
De gamla partiledarna Hermansson, vanligen kallad CH och Torbjörn Fälldin har gått ur tiden. Dagens 18-åringar vet knappast vilka dessa politiker var. Vi lite äldre kommer dock tydligt ihåg att Torbjörn 1976 blev den första icke socialdemokratiska statsministern sedan 1936.