Mitt perspektiv - Lennart Beijer - Vimmerby Tidning
Mitt perspektiv - Lennart Beijer

Första maj, allians med problem och det våras för trädgården

25. april 2017 06:45

Kalvkätte trädgård, utländska spelbolag får betala skatt och slut med lönedumpning

5. april 2017 10:33

Kasta pengar i sjön - center + vänster = sant

27. mars 2017 09:59
Den socialdemokratiske försvarsministern har tagit sig an uppgiften att ligga steget före krigsnostalgikerna i KD och L, vad gäller att pressa fram nya miljarder till försvarsmakten. Men han hinner inte ur sina egna fotspår, innan dessa notoriska krigsromantiker kräver ytterligare miljarder.

Fattigpensionärer, baktaleri och handbollsfest

2. mars 2017 06:30

OECD berömmer svensk ekonomi, boule och centern i rödgrön regering?

11. februari 2017 07:36
Svensk ekonomi går som tåget och sysselsättningen ökar. Detta har denna kolumn tjatat om vid flera tillfällen.

Hultsfred syns och märks, gnälliga partiledare och fyrverkerier

19. januari 2017 06:21
Återigen är Hultsfred på ropet i nationella media. DN skriver flera sidor och den kommunala reklamvideon har haft en enorm genomslagskraft. Sammantaget har vår lilla skogskommun fått osedvanligt stort utrymme.

Antoni Guitterres ny generalsekreterare i FN

3. januari 2017 14:55
2017 verkar bli förändringens år. Den sympatiske Barack Obama avgår som president i USA och ersätts med Donald Trump, som verkar vara en helt annan sorts människa. De framsteg som gjorts under Obamas åtta år riskerar nu att gå om intet.

Fidel Castro – du syns och hörs

12. december 2016 10:42
Fidel Castro är död. Han blev 90 år. Stater, politiker och medier i väst och öst följer den cubanska diktatorn till den sista vilan i Santiago de Cuba. Hur är det möjligt att denne man och detta lilla ö-rike i Karibien inspirerar till sådan aktivitet från höger och vänster, över hela världen?

Kollektivavtal borde vara en självklarhet

19. november 2016 10:24
Kollektivavtal är förutsättningen för trygghet i arbetslivet. Svensk arbetarrörelse har i snart hundra år arbetat för att varje arbetsplats skall ha kollektivavtal mellan företag och fackliga organisation. Det är detta som är förutsättningen för sjyssta villkor på arbetsmarknaden. Kollektivavtal är dessutom nödvändigt för att seriösa företag skall klara konkurrensen mot dem som inte tecknar avtal. Kollektivavtal är viktiga i ett fungerande samhälle.

Hultsfred i topp!

1. november 2016 10:13
Skolpersonalen i Hultsfred har lägsta sjukfrånvaron i landet! Ödmjukt kommenterar skolchefen ”det kan bero på att vi har lite högre personaltäthet.” Det blygsamma svaret tyder på att chefen har koll och tänker fortsätta arbetet med arbetsmiljö och motiveringsarbete med skolans personal.