Som man bäddar får man ligga - Vimmerby Tidning - Som man bäddar får man ligga
Innebandybloggen

Som man bäddar får man ligga

18. januari 2016 15:12

Ja, det är ett bra ordspråk och passar väl in på idrotten med matcher och tävlingar. Förberedelserna inför avgör många gånger hur matchen eller tävlingarna slutar.

Hur många gånger har man inte hört:
Varför gick det som det gick?
"Vi/jag har haft en bra försäsong/få skador/nästan inga sjukdagar och träningarna har varit bra."

Och nog så viktigt:
"Vi har en bra trupp och dragit åt samma håll och haft riktigt bra stämning i laget."

SUMMERING HALVTID FÖR VIBK A - SÄSONGENS MITT
Vårsäsongen började kanske inte som vi ville med oavgjort borta mot Kalmarsund ungdom...

Det är nu agnarna ska skiljas från betet.

Nu kommer det urskiljas vilka lag som har hög träningsnärvaro och kvalitet på träningar. Vilka lag som har bredast trupper och bäst mentala styrka.

Jag hoppas att vår satsning på fler hemvändande spelare, och våra utmärkta nyförvärv från Wvik och HM IS och egna produkter, kommer att bära frukt under slutspurten.

Synd och tråkigt med långtidsskada på Jonathan Carlsson men sjukdomar och andra skador kommer alla lag drabbas av. Då gäller det för andra spelare att ta chansen och att man fyller på med egna produkter som verkligen tar för sig på träningar och matcher.

Nu gäller det att ha mycket folk på träningarna, bra tempo och kvalitativa övningar. Har man detta kommer man även att göra bra matcher och då finns det stora möjligheter att blanda sig i striden om att ta en av två platser till divison 1.

SÄSONGSAVSLUTNING
VIBK säsongen 2015/2016 har hela tiden upprepat mantrat att man är som bäst i tredje perioden. (Inklusive jag.)

Detta kommer även gälla för säsongen, att man är bäst sista tredjedelen där vi möter alla topplag under ganska kort tid. Sista fem matcherna möter vi lagen som just nu ligger på plats 1-4 i serien. VIBK ligger för närvarande på femte plats med 1 match mindre spelad.

Man bäddar för en bra slutspurt enligt mig de närmaste tre veckorna. Lite mer kondition, styrka, snabbhet och taktiska direktiv - som sedan ska ge positivt utslag på slutet av säsongen.

Här tycker jag att spelarna ska ta eget ansvar också genom att träna extra och lägga ner den tid som krävs för det kommer vara värt det när serien är slutspelat och man får vara med om en uppflyttning.

Skulle det inte bli så som man vill på slutet ska man i allafall kunna säga att man gjort sitt allra yttersta.

Här är det annars lätt att skylla ifrån sig och lägga sin/lagets otur på någon annan.


BETYG FRAM TILL JUL:
Jag ger A-laget en stark 3:a, alternativt svag 4:a i betyg för säsongen hittills. Man är med i toppen men har inte lyckats fullt ut ännu i flera matcher.

Bästa prestation: Wvik hemma. Här visar laget att om man spelar sitt spel och håller bollen inom laget så är man väldigt bra.

Bästa spelare: Kim Karlsson har höjt sig en nivå till samtidigt som hans formation kan ännu bättre totalt sett.

Överraskningen: Fullsatt varje hemmamatch, cirka 600 åskådare är en överraskning även om vi jobbat ännu hårdare på marknadsföring och kring aktiviteter denna säsong.

Hoppas det håller i sig resten av säsongen.

Citatet:
"De säger att jag har tur!? Jag vet inget om tur, det enda jag vet är att ju mer jag tränar ju mer tur får jag."
(Ingemar Stenmark)

Nyfiken på:
Boken: Sport Marketing

Funderar över:
BARN O UNGDOMSIDROTT
Varför tar tränare/ledare med de "bästa" spelarna från yngre/äldre lag när de behöver/får fylla ut det egna laget till matcher/cuper?

Vilka mål jobbar tränare/ledare efter?

Vilka mål och visioner har föreningar gällande barn o ungdomsidrott?

Hur skyddar vi våra tränare/ledare från att anklagas för förfördelning/uppdelning mm av barn o ungdomar av omgivningen/föräldrar?

/Rodger, Ouver and Dunne