Ett steg bakåt ska ge två kliv framåt - Vimmerby Tidning - Ett steg bakåt ska ge två kliv framåt
Innebandybloggen

Ett steg bakåt ska ge två kliv framåt

11. november 2015 13:27

Första förlusten är ett faktum. Den kom på hemmaplan och påminner mig om att VIBK har förlorat sådana här matcher förr.

Vi för spelet och spelar med ett högt tempo. Till och med kanske för högt? Vi får lite för dåliga avslut och det skulle kunna bero på att den sista passningen slås i ett läge där tempot är högre än vad man är van vid?

Att dra ner på det höga tempot i matcherna är inte ett alternativ enligt mitt sätt att se det utan att bli trygg i det man gör istället.

Genom att fortsätta på den inslagna vägen och framförallt träna på att göra saker på spelarens max under kommande träningar kommer att utveckla laget och spelarna.

Rent taktiskt så förväntade jag mig att vi skulle dra större nytta av att motståndarna blev rejält trötta i den tredje perioden men vi lyckades inte med detta denna gång.
Jag tycker att vår så kallade tredje femma gör en alldeles utmärkt match i söndags. Den blir bortplockad inför tredje perioden vilket inte är ovanligt men jag ser att formationen har tagit kliv sedan premiären i september.
Detta lovar gott.

Hampus Svensson Starkenberg passar bra i den formationen med sitt resoluta spel och trygghet med boll vilket gjorde att övriga spelare kunde spela ut och de höll ett högre tempo i sitt spel än tidigare matcher jag sett.

Nu gäller det att dra lärdom av denna matchen!
Vad man ska göra nästa gång när det låser sig för laget?
När man möter ett lag som bara satsar på kontringar?
Hur man ska kunna behålla och utnyttja det övertag man har i spelövertag och spel i högre tempo?

Gör vi detta rätt så kommer vi att gå stärkta ur detta och kunna ta två steg framåt och bli riktigt riktigt farliga framöver.

Något som var väldigt roligt i söndags var publiksiffran 609 personer. Jag är glad och tacksam för att det kommer så mycket folk på matcherna. Nu gäller det att vara ödmjuk och fortsätta att jobba på en ännu bättre upplevelse för publiken.

Några legendarer på läktaren också under matchen i söndags: Mikael Hill som numera är rutinerad och erfaren tränare för Mullsjö AIS i SSL och årets tränare säsongen 2013/2014!

Linus Hultström, back i Djurgårdens IF (före detta Vimmerby Hockey) i SHL och just nu i sitt livs form.

Bjuder på TV tips: Boymachine på TV 4!
Underbara karaktärer och än så länge bra manus (4 avsnitt).

Boktips: Vem gråter vid din grav?, Robin Sharma.

/Ouver, Rodger and Dunne