Jag bara njuter! - Vimmerby Tidning - Jag bara njuter!
Innebandybloggen

Jag bara njuter!

19. oktober 2015 14:56

I helgen var jag med om några fantastiska händelser inom Vimmerby IBK:s organisation.

På Söndagsmorgonen bar det av till Skillingaryd och match med VIBK:s flickor födda 04/05. Två timmar i bilen tillsammans med ett gäng roliga tjejer gjorde att bilresan kändes kortare än 2 timmar.

Jag fick förmånen att tillsammans med Morgan Holmström coacha tjejerna under matchen. (Ordinarie ledarna var upptagna denna match.) Detta var ren och skär glädje att vara delaktig i. Tjejerna är omtänksamma mot varandra och öppna för nya idéer. De fick spela på olika platser och själva bestämma var på plan de skulle spela - mitt och Mogges jobb var att hålla koll på byten och se till att de fick rätt förutsättningar att ha så kul som bara möjligt.

Att vi sedan vann matchen blev bara en rolig bonus. Tjejerna gav verkligen allt och de kämpade ända till slutsignalen.
Har man gjort sitt absolut bästa så ska man vara jättenöjd med sin insats och resultatet i matchen beror på många fler orsaker så som motståndare, förutsättningar med mera.

Det blev en lätt resa hem också...

DIREKT TILL IDROTTSHALLEN
Min bil åkte direkt till hallen för att bevittna herrlagets andra hemmamatch för säsongen. När man kommer in i hallen och ser att det är så gott som fullt på läktarna blir man jätteglad.
Att vi kan fylla hallen med de förutsättningar som gäller för publiken är enastående. Vimmerbyborna är fantastiska och jag hoppas att de kommer tillbaka nästa match.

Fjärde raka segrar gör ju inte saken sämre och jag kan inte komma ihåg när laget började en serie så bra tidigare. Jag tror att det sträcker sig så långt tillbaka när vi sist gick igenom en serie obesegrade. Det var säsongen 90/91 när vi vann division 3, som på den tiden var tredje högsta serien.

Laget har en bredd och en spets som gör dem svårslagna i längden i matcherna. Jag har sagt det tidigare och säger det igen: laget kommer att vara starka i sista perioden.

OROSMOLNET
Idrottshallen håller inte måttet på flera plan som föreningen förmedlat väldigt tydligt till kommunen.

SÄKERHETEN
Säkerheten för spelare och publik är det första jag tänker på. Under matchen igår skedde två tacklingar precis vid sekretariatet. Båda tacklingarna gjorde så att den tacklade spelaren flög över sargen och in i öppningen vid sekretariatet. Någon halvmeter fel och spelaren hade flugit in i armstödet som är gjort i järn och är cirka 50 cm från sargen. Eller tänk om spelaren flugit upp på läktaren slagit i huvudet på en i publiken, och stuckit klubban i ögonen på en annan!?

Sedan har vi ju vår kära räls mitt i spelplanen. Den är under all kritik. Att någon ramlar eller skrapar upp sig på den är bara en tidsfråga. Silvertejp på plan kan inte få vara lösningen!!! Sedan att bollen hoppar till varje gång man för bollen över rälsen är också helt sanslöst.

Vilken annan idrott skulle gå med på att ha det så här? Tänk er en fotbollsplan med en 5cm hög räls på mittplan - eller på en ishockey match?

Tusen linjer på plan är heller inget övriga idrotter skulle acceptera.

Det måste hända något med hallen innan någon skadar sig allvarligt.

Vem är ansvarig när det händer?

Förutom att publiken kan skadas om man sitter fel så ser man ju inte hela planen från alla sittplatser!

Hur tänkte dom som byggde hallen?

***

Nya förutsättningar för föreningen gör att vi står för många nya utmaningar:
- Hur ska vi behålla publiken?

- Hur ska vi kunna få ännu större publik och växa som förening?

För Vimmerby IBK som förening är en ny anpassad hall ett måste för att vi ska kunna fortsätta växa som vi gör. Både på bredden och toppen. Idag har vi cirka 250 aktiva - men nya spelare ansluter så gott som varje vecka.

Jag tror vi spräcker 300-gränsen nästa säsong.

***

Jag njuter av att vara delaktig i denna organisation som sjuder av optimism och framtidstro.

Hoppas förresten att ni läst boken jag rekommenderade sist. Här kommer en till:

"Tisdagarna med Morrie" av Mitch Albom.

/Rodger, Ouver and Done