Smoothie med mango, ananas, papaya och granatäpple - Vimmerby Tidning - Smoothie med mango, ananas, papaya och granatäpple
Hälsobloggen

Smoothie med mango, ananas, papaya och granatäpple

9. oktober 2015 15:59

"Jag älskar fredagar. Trots att jag är föräldraledig och vår dotter inte har lärt sig att uppskatta varken sovmorgon eller fenomenet helgfrukost är det något särskilt med just fredagar."

Hej härliga fredag!

Jag älskar fredagar. Trots att jag är föräldraledig och vår dotter inte har lärt sig att uppskatta varken sovmorgon eller fenomenet helgfrukost är det något särskilt med just fredagar.
Jag har fått frågor om var lakritspulver går att köpas. Svar: På Lifebutiken eller Hälsoboden om du bor i Vimmerby. Det är möjligt att en välsorterad matbutik har också, men jag köper mitt på ovanstående affärer.

Idag vill jag tipsa er om nyponpulver. Nyponpulver boostar immunförsvaret, rensar kroppen och har hjälper till vid urinvägsinfektion (lika effektivt som tranbär). Dessutom är det bra för matsmältning och förbränning. Nyponpulver är helt naturligt och utan onödiga tillsatser. Det innehåller cirka 60 gånger mer C-vitmanin än citrusfrukter samt livsviktiga mineraler som järn, kalcium, kalium och magnesium. Det finns alltså många anledningar till att äta nyponpulver, och ett enkelt sätt att få i sig det är just i smoothies. Just så här i hösttider tycker jag att det är extra bra att ge immunförsvaret en skjuts för att försöka undvika sjukdom så gott en kan. Nyponpulver finns på Muskelbygget och säkerligen också på hälsokostbutiker.

Om du vill göra det enkelt för dig själv kan du köpa ännu en färdig blandning av frukt på Coop med ananas, papaya och mango. Annars går det givetvis precis lika bra att göra smoothie på färsk frukt. Jag tycker att det blir gott med grantäpplekärnor till den här kombon av frukter.

Du behöver:
1 påse fruktblandning med mango, ananas, papaya (eller cirka 2 dl frukt om du använder färsk frukt)
½ avokado
en näve granatäpplekärnor
2 dl kokosmjölk (+ fyll på med vatten för önskad konsistens)
1 ägg
1 krm vaniljpulver
1 msk nyponpulver

Mixa samman. Häll upp i glas. Njut.

Tips! Spara den andra halvan med avokado med kärnan kvar i kylskåpet och använd den till kokosmjölksyoghurten ni ska få recept på i helgen.