Kokosmjölksyoghurt - Vimmerby Tidning - Kokosmjölksyoghurt
Hälsobloggen

Kokosmjölksyoghurt

12. oktober 2015 07:20

Det här är min absoluta favoritfrukost.

Vi gör den hemma typ jämt. Den går att variera i oändlighet och kan toppas med t.ex. granola eller annat du tycker är gott.

Du behöver:
1 dl frusna bär (jag gillar hallon och mango bäst!)
1 banan
½ avokado
1-2 dl kokosmjölk
1 krm vaniljpulver (du kan också söta med fikon)

Om du har en mixer som sjunger lite på sista versen som vi har kan det tänkas att du behöver fylla på med vätska för att kunna mixa slätt. Konsistensen ska inte bli rinnig som en smoothie utan krämig som en yoghurt. Jag föredrar kokosgrädde på tetra för att den har bäst innehåll och inga kemikalier från konserver.

Idag toppar jag med banan, mullbär, gojibär och bipollen. Gott och sprängfyllt med massa vitaminer och mineraler. Du hittar dem på Lifebutiken och Hälsoboden.

Vill du hellre göra glassvarianten av kokosmjölksyoghurt till lördagsmyset ser du till att använda fryst banan och ställer sedan in smeten i en skål i frysen cirka 15 minuter. Riv mörk choklad över. Supergott!