50 nyanser av hälsa - Vimmerby Tidning - 50 nyanser av hälsa
Hälsobloggen

50 nyanser av hälsa

18. september 2015 10:30

"Hej Vimmerby!
Så rackarns roligt det här hörrni."

Att hänga på Internetz är ju något jag gillar och tycker att det är en härlig satsning Vimmerby Tidning gör. Här är tanken att vi ska prata hälsa – på väldigt många sätt. Det kommer att bli en hel del naket i den här bloggen. Då menar jag inte naket som i att jag poserar med mina långa amningsbröst utan att jag skriver öppet och personligt. Jag vill att vi ska prata om det som är svårt, och jag har ett hiskeligt stort behov av att säga som det är utan att linda in i bomull och rosa skimmer. För livet är varken svart eller vitt utan det är en väldans massa grått också. Därför vill jag inspirera dig till att göra detsamma: att prata när det gnager där på insidan. För att må lite bättre, för att utvecklas och för att få möjlighet till lite fler perspektiv på livet. Därför anser jag att psykisk ohälsa, självkänsla och andra saker vi har svårt att prata om rymmer alldeles jättebra i temat hälsa.

Vem är jag då?

Till vardags arbetar jag på Vimmerby Gymnasium som svensk- och engelsklärare. Jag brinner för hälsa, träning, schysst käk och yoga. Fast det har inte alltid varit så. Nej, jag har under de senaste åren gjort något av en personlig resa och har gått från att vara en tämligen destruktiv och självkritisk och litet överviktig tjej till att bli mycket mer snäll mot mig själv. Jag har jobbat med min låga självkänsla och det har utvecklat mig som människa enormt. Jag har också under de senaste åren gjort en rejäl hälsoresa där mitt intresse för träning har utvecklats och blivit något av det viktigaste i mitt liv. Den resan gjorde att jag förra året utbildade mig till personlig tränare och kostrådgivare – något som länge har varit en dröm. Det var en utbildning som förändrade mitt liv och jag är mycket stolt över att jag vågade uppfylla den drömmen; oavsett vad jag gör med det.

Jag bor i Vimmerby tillsammans med min sambo Joakim och är föräldraledig med vår dotter Siri som föddes i maj. Siribarnet är inget sovbarn, och därför kommer inläggen att komma något sporadiskt i början. Förhoppningen är givetvis fler inlägg längre fram. Ni som redan har barn skrattar säkerligen gott när jag tror att jag ska få mer tid ju äldre min dotter blir, men en flicka måste få drömma.

Nå väl. Jag hoppas att ni ska trivas här. När jag inte hänger här kan ni hitta mig på min blogg ”En träningsblogg och lite till” samt på Instagram där jag heter Ceecilian. Jag är tokladdad för den här hösten och tänker att vi ska peppa varandra till rörelse, käk som gör gott för kroppen, stillsamma stunder med människor som får oss att må bra och tid för eftertanke. Mitt träningsfokus ligger på att komma i form efter graviditeten och jag kommer att prata mycket mammaträning och motivation. Ni får gärna önska innehåll; ni vet att önska kostar ingenting. Jag lovar att jag ska göra mitt bästa.

Håll i hatten Vimmerby!

Nu kör vi.