Nytt fredagssurr - Vimmerby Tidning - Nytt fredagssurr
Fotbollsbloggen

Nytt fredagssurr

6. november 2015 15:57

Fredagssurr från John Karlsson.

Hej alla bloggläsare!

Nu är det dags för ett nytt fredagssurr. Vi börjar med en genomgång i Gullringen, Vimmerby och Kisa.

Gullringens GoIF

I torsdags presenterades Kisas duktiga mittback Alexander Svartz. Jag tipsade ju Vimmerby om Alexander för någon vecka sedan, i gengäld ville jag ha en staty. Jag kan tänka mig en staty utanför Gullemon också, dock så har jag en känsla av alla i Gullringen inte vill se mig varje dag…

Alexander, som jag vet även diskuterats i Vimmerbykretsar, blir ett fint tillskott till den nuvarande lilla truppen. Anledningen till att Vimmerby inte högg på Alexander vet jag inte. Men det fanns nog goda skäl till det.

I dag blev även Niklas Gunnarsson från Frödinge klar. Han skulle ha tränat med Kisa i torsdags, men han lämnade återbud eftersom han ”hade ont i foten”. Det är i alla fall ett intressant nyförvärv som säkert kan göra mycket nytta på Gullemon.

Gullringen är ju som sagt även på jakt efter tränare, huvudspåret är som ni säkert läst i tidningen Peter Hellenstierna. Som assisterande har Daniel Ohlsson fått en förfrågan. Tom Polder har enligt rapporter kontrakt över nästa år, men blir han kvar? Uttalandet att “hela” truppen var positiva till en fortsättning skulle kunna bli en klassiker likt Glenn Hyséns “Tobbe är klar”.

För er som inte åker och tittar på fotboll så kanske ni stöter på Alexander Svartz och Niklas Gunnarsson i jackinlämningen på Pumpen i Södra Vi, spelarna hjälper till där på helgerna.

Vimmerby IF

Nej, någon staty av mig lär det ju inte bli utanför Ceos! Spelarna jag tipsat om börjar skriva på för andra klubbar. Jag knyter era skor, jag lägger upp bollen på straffpunkten åt er, och vad gör ni? Ni skjuter över!

Daniel Karlsson ska ha väckt ett stort intresse efter provspelet och Vimmerby sägs vara villiga att lägga in en rejäl stöt.

Här saknar man komplement till huvudtränaren Johan ”JC” Carlsson. Jag hör rykten på rykten om att Tommy Svensson Pöder ska ligga nära till hands, då som en ren tränare. Har hört rykten om att Sebastian Svensson ska vara på väg till Hultsfred trots ett år kvar på kontraktet.

Det känns som att man stirrar sig lite blinda på spelare från Småland. Jag skulle vända blickarna åt Östergötland, vi snackar en resa på tio mil enkel från Linköping. Här uppe (där jag bor) finns det ett stort utbud av duktiga fotbollsspelare. Ni kan ju börja med att plocka hem Emil Herge som gör sig bättre i gult än i blått. Motala AIF åkte ur ettan, där kommer det vara spelare som vill röra på sig. AFK Linköping åkte ur division två och här finns det nog spelare som vill fortsätta på division två-nivå.

Gullringen lyckades ju faktiskt få några killar att åka från Linköping, då lyckas även ni med det! Så ett tips: släpp Småland och börja spana norrut.

Kisa BK

Här har man börjat träna, dock så är det fortfarande “frivilligt”. Det tycker jag alltid att det varit i Kisa om man spanar in träningsnärvaron de senaste åren. Fyra spelare var under torsdagen nere och testränade. Där kan det hända något inom den närmsta veckan om mina rapporter stämmer.

Christian Simonsson har fortfarande inte lämnat något klartecken till spel. Det är direkt avgörande för Kisa tror jag. Nästan alla etablerade har ju dragit sig tillbaka och då behövs Chrille mer än någonsin.

Kisas lag kommer att ha en otroligt låg snittålder nästa år, men det ska sägas att man har riktigt duktiga killar som kommer underifrån. Främst tänker jag på Bell Maneetup och Samuel Lindell.

***

Till sist bjuder jag på några rykten:

* Horn/Hycklinge tappade ju sin målvakt Alexander Karlsson till Kisa. Pontus Malmberg från Hägerstad ska vara på gång som ersättare. Om Malmberg försvinner hoppas Hägerstad att Danne ”Dosa” Andersson ansluter från Rimforsa.

* Efter säsongen lät det som att Rimforsas trotjänare Henrik Persson skulle lägga av. Nu är det lite mer osäkert. Henke sägs vara i valet och kvalet.

* Hägerstad jobbar hårt på att värva hem Rimforsas skyttekungArvid Borell. Vore en grym förstärkning.  Åt andra hållet ska Jonas Karlsson (innebandyspelaren, ni vet) vara nära en övergång från Hägerstad till Rimforsa.

* Nästan alla klubbar i trakten är på jakt efter Christian Simonsson. Nu kan vi lägga till Södra Vi på den listan.

* För några veckor sedan berättade jag att Niklas ”Dansbo” Falebrant var ett namn för hårdsatsande Linköping City. Den kontakten lever fortfarande.

Tack för att ni tog er tid! Trevlig helg!