Intervju med Wärnehall - Vimmerby Tidning - Intervju med Wärnehall
Fotbollsbloggen

Intervju med Wärnehall

15. oktober 2015 16:43

John Karlssons intervjuserie fortsätter med Gullringens Patrik "Patte" Wärnehall.

I mina första inlägg som bloggare kommer jag att belysa personer som lägger ner oerhört mycket tid för att säkerställa att just deras förening går till säsong med en slagkraftig trupp och en bra ledarstab. Person nummer två i min intervjuserie är ingen mindre än Gullringens Patrik "Patte" Wärnehall.

Namn: Patrik Wärnehall
Ålder: 44
Roll: Sammankallande i fotbollsgruppen
År i rollen: Cirka 10 år
Familj: Fru Catrin och barnen Emilia och Jesper
Jobb: Fritidsledare
Favoritlag: Skellefteå AIK, Malmö FF, Manchester City och såklart Gullringens GoIF
Motto: Som du vill att andra ska vara mot dig ska du själv vara mot andra

***

Hej Patrik!

Nu är säsongen avslutad, när startade ditt arbete med att säkerställa nästa års trupp?
– Det är ju något som nu förtiden pågår i princip året om.

Kan du ge mig en lägesrapport över hur läget i truppen/ledarsidan ser ut?
– Vi jobbar på med detta och det ser positivt ut bland våra egna. De har varit positiva till en fortsättning i vårt snack och det är ingen som aviserat att de ska byta förening.

Enligt mig så gör Gullringen en mindre lyckad säsong i år, vad anser du ha varit anledningen till det?
– Två saker egentligen, lite tunn trupp men framförallt självförtroende som är A och O inom vilken idrott som helst.

Vi träffade varandra på Linköpings arena 24/4. Ni mötte BK Derby och du pratade om att Derby var ett lag som ni skulle ha bakom er när serien var avslutad då ni hade förhoppningar om en mittenplacering/topplacering. Det jag såg av er den matchen fick mig att absolut inte tvivla på det du sa, ni förlorade visserligen matchen (4-2) men ni var betydligt vassare än BK Derby. Känner du fortfarande att ni borde varit med där uppe med det materialet ni hade att förfoga över?
– Vi spelade bra i början på serien men fick tyvärr inte med oss poängen i matcherna som man behöver, självförtroendet börjar naggas lite i kanten och man kommer in i en ond cirkel och börjar fundera för mycket. Hade vi fått den poängutdelning vi var värda sett till spelet i början på serien så hade det nog flutit på och vi hade tagit våra poäng för att hålla oss kvar.

Nästa år står ni på 0 inspelade poäng efter 3 omgångar. Hur agerar du?
– Det är bara att borra ner huvudet och köra på med hårt arbete, man kanske bryter av med något annat än fotboll för att hitta på något roligt tillsammans utanför fotbollen. Vi sysslar ju med detta för att arbeta och ha roligt TILLSAMMANS!

Jag måste erkänna att jag gillar er ambitionsnivå i Gullringen, ni har gjort allt som står i er makt för att hålla er kvar i division 3, ett helt samhälle går samman så fort ni hamnar i ett utsatt läge. Är Gullringsbor speciella? Eller handlar det om att det inte finns något mer att göra än att fiska och se på ortens lag?
– Det är många som har ett stort hjärta för föreningen och självklart vill man spela så högt upp som möjligt. Vi har ju tyvärr inte så mycket ungdomar som kommer underifrån med tanke på ortens storlek (ca 500) och jag tycker det är fantastiskt att vi har kunnat vara ett förbundsserielag i så många år! Just nu har vi ett talangfullt P01 som vi hoppas mycket på men de har ju några år kvar till seniorfotboll men några har redan testat U-lagsfotboll i höst och gjort bra ifrån sig och de kommer även få chanser nästa år bara de kämpar på och ligger i. Jag vill påstå att det finns mycket att göra i Gullringen, för hur många orter förutom stora städer kan erbjuda golf, simhall, tennis, fotboll och exempelvis fiske? Det har vi att tacka Gullringshus AB för som byggt upp detta samhälle med ett rikt föreningsliv!

Du får nu en möjlighet att drömma lite, du får välja 3 stycken spelare från följande klubbar: Kisa, Vimmerby och Rimforsa. Vilka väljer du?
– Jag väljer killar som har spelat i Gullringen för att jag vet att de har trivts bra hos oss och vill inte klassificera spelarna mot varandra, för det handlar ju mycket om vilken sorts spelare man vill ha in i laget!

Vilken klubb i Premier League är Gullringen? Motivera varför.
– Ojojoj, svår fråga men något lag som aldrig ger sig.
 
Hur många timmar i veckan lägger du på Gullringens GoIF?
– Bra fråga, inte en aning. Vet inte om jag törs räkna.

Vad gör så att det är värt besväret?
– Jag är ju en föreningsmänniska och det är roligt att hjälpa till och samhörigheten man får i en förening.

Vad är den roligaste uppgiften du har i din roll?
– När man lyckas med något eller får sjunga segersången ”Det är Gullringsgrabbarna som kommer här” efter matcherna.

Nu ska du få en viktig fråga för mig personligen. Min kusin David Laine sitter och skryter om hur fruktansvärt bra han var förr i tiden varje gång vi träffas. Kan du vara snäll och ta ner honom på jorden åt mig?
– David Laine, vem är det? Nej skämt åsido. Han är en trevlig kille och gjorde fruktansvärt mycket mål i U-laget men vad jag kommer ihåg hade han lite svårt att platsa i A-laget men han hade ju två riktigt duktiga forwards att konkurrera med (Nicke Plåt och Lasse Larsson) om jag inte missminner mig. Men konkurrens främjar dig till att hela tiden sträva efter att bli bättre och det kommer inte på en dag utan man måste ha tålamod.

Vilket är det bästa nyförvärvet du någonsin gjort?
– Jag vill inte klassificera någon speciell här heller utan varje värvning har sin tjusning.

Tidningen har fått höra att du är på jakt efter en duktig spelare, vad svarar du reportern som ringer?
– Du skriver din blogg åt tidningen och du vet nog redan att mitt svar är ”Inga kommentarer” ;) Folk får kalla mig tråkig för det om de vill men jag ser ingen anledning att gå ut med något innan något är klart!

Berätta något som vi inte vet om Pekka Bexell (sportchef Kisa BK).</bold>
– Det enda jag vet är att jag har vunnit två vad emot honom och därmed två middagar varav han fortfarande är skyldig mig en och vadet är ett antal år tillbaka i tiden, senast KBK var uppe i trean. Så räntan på den middagen borde ha gått upp i tre middagar!

Pekka Bexell valde att berätta att du skrivit 15-20 autografer till hans son Rasmus när han var 6-7 år, han sa även att han trodde det var tvärtom nu, alltså att du vill ha Rasmus autograf på ett papper, stämmer detta?
– Det är tufft att vara ”lokalkändis” ibland ;) Och jag kommer ihåg att Pekka tjatade om autografer till lillgrabben då jag var hans stora idol som liten. Jag fick ju skrivkramp till sist och nu vill jag ha många andras autografer!