Intervju med Rickard Thuresson - Vimmerby Tidning - Intervju med Rickard Thuresson
Fotbollsbloggen

Intervju med Rickard Thuresson

4. november 2015 15:55

Vår tidnings fotbollsbloggare John Karlsson har tagit ett snack med VIF:s Rickard Thuresson.

Hej Rickard!

Enligt mig gjorde ni en svag säsong i år. Vad gick fel?
– Svag och svag, vet jag inte. Vi kom igång alldeles försent med försäsongen och både truppen och ledarstaben spikades i mitten av januari. Så tycker inte vi fick rätt förutsättningar från start. Sen under säsongen var vi olycksamma med skador på en redan tunn trupp. Kan tänka mig att vi hade ett snitt på kanske tio spelare per träning. Det håller inte på division 2-nivå. Jag tycker att vi ska vara nöjda med att vi löste det till sist. Vi var ändå lite illa ute med några omgångar kvar.

Vilken spelare är den bästa du mött?
– Måste nog säga Daniel Hallingström. Jag var och provspelade med Åtvidaberg för kanske sju-åtta år sedan, då mötte jag Hallingström. Han var tuff att möta. Han spelade ett fysiskt spel som jag inte var van vid.

Vilken spelare är den bästa du lirat med?
– Hmm... Finns väl ärligt talat inte så många som är bättre än mig här i trakten. Men jag tror att Karlo Goranci kunde blivit riktigt bra om han bara ville. Han har kvalitéer som inte många här i trakten har. En mot en är han livsfarlig.

Vilken spelare i världen skulle du helst vilja ha som forwardspartner? OBS, jag är knäskadad.
– Hade varit kul att få spela en hel säsong med Jonte Carlson. Kunde blivit ett lite halvretligt forwardspar att möta.

Din bror Robin har vid flertalet gånger utmanat mig på FIFA. Han är stor i orden innan vi spelat. När vi är klara så brukar det klagas på konsolen, dosorna, lagen, och TV:n. Är du en lika dålig förlorare som din bror?
– Det där med bortförklaringar känner man igen från honom, efter alla förluster han har åkt på när han kommit och hälsat på. Han tog alla förluster så hårt att han åkte och köpte ett PS4 förra veckan. Han ska visst börja träna på heltid så han kan ge mig en fajt. Tyvärr känner väl de flesta igen sig i att man tar till bortförklaringarna när det går dåligt. Det gäller nog inte bara i FIFA för mig. Jag är exakt likadan.

Du får välja en målvakt i regionen som du helst gör tre mål på. Vem väljer du?
– Då sätter jag gärna tre halvdana avslut på Torbjörn ”Törsa” Fors. Han blev så ledsen varje gång han släppte in ett sånt.

För några år sedan såg jag dig slå en straff mot Gullringen, det kan ha varit den sämsta straffen jag sett. Berätta nu vad som hände.
– Denna incident brukar komma upp någon gång varje år. Men en sådan dålig straff bör väl bli ihågkommen. Tänk att din mormor/farmor går fram och slår en straff. Halvera den hårdheten och låt den hamna mitt i mål. Då har du min straff. Lägg till att det är nästan 2 000 personer på matchen och hälften skrattar när Tomas Svensson lägger sig ner och tar bollen i skopan. Men får nog bjuda på det. Gick ju rätt okej för Vimmerby nu när man summerar säsongerna efter det.

Vilket lag i Premier League är Vimmerby? Motivera varför.
– Skulle jag svarat för ett par år sen så hade jag valt Stoke. Spelar på gränsen i varje duell, mycket långbollar och kör långa inkast.

Skulle du kunna tänka dig att representera något annat lag i regionen? I så fall vilket?
– Jag är egentligen öppen för de flesta klubbarna den dagen inte Vimmerby vill ha mig kvar eller vi kommer överens. Man har ju som utgångspunkt att vilja spela alla mina år som spelare i Vimmerby. Men har ju bara ett år kvar på mitt kontrakt så vi får väl se vad som händer efter nästa år. Kanske ska bror och jag återförenas i Kisa BK? Hade varit skoj.

Du är inte bara känd för att vara en riktig målskytt, du är även känd för att du har norra Smålands tätaste skäggväxt. Kommer du att delta i movember?
– Du, jag har inte ens bäst i laget. Jimmy Svensson, där snackar vi täthet. Tyvärr är det inte upp till mig när jag ska raka mig och inte. Högsta hönset har ordet hemma hos oss. Du får höra med henne.