Intervju med Mikael Philipsson - Vimmerby Tidning - Intervju med Mikael Philipsson
Fotbollsbloggen

Intervju med Mikael Philipsson

28. oktober 2015 16:13

Intervju med Mikael Philipsson, rutinerad och målfarlig spelare i Rimforsa IF.

Hej Micke!
- Hej John!

Du har oturligt nog dragit sönder korsbandet två gånger i samma knä. Är karriären som spelare över nu?
– Tyvärr föreföll det sig så illa. Dock är det inget jag gräver ned mig för då det finns så mycket annat elände som händer just nu. För mig handlar det om att få ett drägligt liv och kunna leka med mina barn. Om det sedan även omfattar fotbollsspel beslutar kirurg och sjukgymnast efter det att rehabiliteringen är slutförd. Kan dock tillägga att jag rehabiliterar mig för att spela fotboll igen. Jag räknar i alla fall att finns med runt laget på något sätt.

Mellan Kisa och Rimforsa har det varit mycket rivalitet, kanske mer från Rimforsahåll då Kisa kanske sett Gullringen som den stora rivalen. Blir det mer eller mindre rivalitet?
– Tycker rivaliteten har avtagit de sista 15 åren.

På tal om det ämnet så valde Thomas "TG" Gustafsson att krita på för Kisa. TG är mest förknippad med Rimforsa men har Kisa som moderklubb. Vad tycker du om hans val av klubb?
– I Rimforsa är han dock mest förknippad med Kisa. Jag har inga synpunkter på hans val att som tränare välja Kisa. Han var friställd som tränare och Rimforsa har en annan tränare som vi är nöjda med. Tror även att han hade hoppat av sitt uppdrag i fotbollssektionen för jag såg varken röken av honom eller några smörgåsar under hela säsongen. Jag gillar TG och önskar honom lycka till i Kisa.

Har du inga åsikter om hans klubbval?
– Som spelare, nej faktiskt inte. Det blir dock lite bortglömt när ledare hoppar så pass emellan klubbarna. Hade en spelare gjort samma hopp så hade denne kallats vid diverse fula ord. Men för mig som person är det klart att det känns lite lustigt. Det har blivit alldeles för lätt idag att stå och slå sig för bröstet på ett klubbmärke inför en grupp människor och tycka si eller så om andra klubbar, utan att sedan stå för det. Jag vill inte gå in på vad som har sagts, för det vet alla inblandade och jag vill inte hamna i någon medial pajkastning, men tyvärr gör det så att man tappar förtroendet. Man funderar över om något var sant.

Vilken fotbollsövergång i regionen är den mest förbjudna du upplevt?
– Med tanke på vad som har sagts så är det utan tvekan ovanstående. Dock tätt följd utav när DU fann kärleken till KBK ifrån ingenstans.

Ni har chansen att skicka ur Kisa ur fyran, allt hänger på hur du agerar när ni får en frispark som ni bör rulla tillbaka till "Mjölbys målvakt" då en Rimforsa spelare blivit skadad. Sätter du bollen eller rullar du ner den till målvakten? Motivera beslutet!
– Självklart rullar jag tillbaka den. Lobbar in den på efterföljande anfall istället.

En kväll när du är ute med hundarna ser du mig stå och gräva upp Åsundavallens straffområde. Hur agerar du?
– Jag vet att du aldrig skulle göra något sådant då du både är snäll och gillar Rimforsa. Skulle dock så vara fallet så skulle jag antagligen hjälpa dig, det ska ändå bli bostäder på Åsundavallen…

Du var ifrån Rimforsa ett år för att spela i Gullringen. Ångrar du att du inte var Rimforsa trogen hela karriären?
– Visst hade det sett fint ut men jag ångrar det absolut inte. Jag behövde ett miljöombyte för att inte tappa lusten till fotbollen. Det var ett nyttigt år för mig och jag känner att jag kom tillbaka som en bättre spelare till Rimforsa. Tyvärr blev det väldigt kämpigt att jobba i Norrköping, bo i Rimforsa och även träna/spela i Gullringen fyra gånger per vecka. Det är inte de bästa förutsättningarna för att må bra men det var ett väldigt roligt år och man fick lära känna många nya människor. Dessutom var det en väldigt trevlig förening med många inspirerande eldsjälar runt omkring.

Nu vill jag veta vilken spelare i respektive lag du tycker är bäst: i Kisa, Vimmerby, Gullringen.
Kisa: - Om inte Jonas Lönning spelar vidare så måste det vara någon av de nya…
Vimmerby: - Ola Lindblom, mest för att han är snäll.
Gullringen: - Björn Stridh, tror även att Linus Lindblom spelar där igen där vi kommit in i december.

Vem är den bästa spelaren du spelat med?
– Martin Persson.

Vilken är den bästa spelaren du spelat mot?
– Kim Källström.

Funderar du på att bli ledare i framtiden?
– Självklart! Utbildar mig nu för ett ärofyllt uppdrag; Rimforsa IF F09 som jag drillar tillsammans med Mogge Wass bror Danne. Jag fanns med runt herrlaget förra hösten när assisterande fick sparken men kände inte att jag kunde tillföra så mycket då jag var handikappad efter operationen.

Vilken division spelar Rimforsa i år 2020?
– Får Rimforsa behålla stommen samt klarar av att slussa in spelare underifrån så spelar vi i toppen av fyran.

Vilken division spelar Kisa i år 2020?
– Division 5. Tror de behöver börja om för att få ordning på truppen, precis som vi gjorde.

Vilken klubb i premier league är Rimforsa? Motivera varför!
– Southampton. Vi fostrar mycket duktiga fotbollsspelare och bygger mycket av vårt spel på hjärta, i alla fall på spelarsidan.

Du får nu chansen att kasta bensin på elden och hälsa Kisa BK något inför säsongen 2016. Ordet är fritt!
– Haha, nu förstår jag varför du kontaktade mig. Jag tänker dock inte bjuda på mer än ett råd att vara försiktiga så att ni inte halkar på det ouppvärmda och frusna konstgräset i januari. Tycker det är lite synd att Kisa sålde sin själ och lade konstgräs på deras fina gräsplan, även om jag delvis förstår varför. Lycka till under 2016!

Tack för att du tog dig tid.
– Tack själv John!