Hett rykte på fotbollsbloggen - Vimmerby Tidning - Hett rykte på fotbollsbloggen
Fotbollsbloggen

Hett rykte på fotbollsbloggen

12. oktober 2015 11:46

Flera av varandra oberoende källor gör gällande att Niklas ”Dansbo” Falebrant ska vara ett namn för hårdsatsande Linköpings City division 2.

Niklas valde inför i år att hoppa av uppdraget i Kisa BK på grund av sviktande träningsnärvaro.

Sedan dess har han inte haft något uppdrag, anbud har dock inte saknats för den meriterade tränaren. För Kindas fotbollsintresserade är Niklas ett välkänt namn. Han har haft huvudansvar över 3 av 5 klubbar i Kinda: Slätmons BK, Rimforsa IF och Kisa BK.

Niklas är ett av få tränarnamn jag aldrig hört något negativt om. Han lämnar alltid sina uppdrag med ett gott rykte om sig, vilket är ganska unikt! Det Niklas blivit mest uppmärksammad över i vår region är när han lyckades hålla Gullringen kvar i division 3 säsongen 2008. Då fanns det absolut inget som talade för att Gullringen skulle hålla sig kvar, men på något lustigt sätt lyckades man och det var Niklas en stor bidragande faktor till.

Så sent som förra året kunde han ha varit en division 2-tränare då han blev kontaktad av Vimmerby IF som var intresserade. Niklas var då kontrakterad av Kisa BK och behövde således inte ens ta ställning till något då han stod under ett gällande kontrakt. Och det roliga med det var att även min signatur stod på kontraktet (seniorgruppsansvarig). Hade han velat bryta det kontraktet så hade det kostat en rejäl swish till mitt privata konto!

Niklas har tidigare varit tränare i en division 2-klubb (2007). Då var det BK Kenty som hade förmånen att ha den omtyckte tränaren. BK Kenty var väldigt nederlagstippade och det fanns även här likt i Gullringen inget som talade för att man skulle hålla sig kvar. Man lyckades till sist att hålla sig kvar i division 2. I BK Kenty hade Niklas Erik Norrby som assisterande tränare. Erik Norrby är ett välkänt ansikte i Östergötland (6 säsonger i IFK Norrköping (1991-1997), och 4 säsonger i Åtvidabergs FF (1997-2001 som spelare).

Vilka är då Linköpings City? Linköping City grundades 2013 och är en hopslagning mellan klubbarna FK Linköping och Syrianska. Man tog FK Linköpings plats i division 3 och anställde tränaren Gilles Stiles. Succén lät inte vänta på sig då man vann serien första året med 22 poängs marginal. 2014 anställde man Andreas Thomsson som tränare, första året i tvåan blev inte riktigt som man tänkt sig (niondeplats). Under det året fick Thomsson flytta på sig och sportchefen Mikael Aldemir tog över mitt under säsongen.

2015 var det återigen Gilles Stiles som var utsedd till att leda laget. Under sommaruppehållet låg man tvåa bakom seriesuveränen IK Sleipner. Då kom nästa grej: Gilles Stiles sparkades och Aldemir tog över på nytt. Säsongen tog slut i lördags och man hamnade på en andraplats, nio poäng efter IK Sleipner.

Min syn på City är att det stormar mycket. Det är tränarbyten hit och dit samt spelare som lämnar och stängs av mitt under brinnande säsong. Senast i raden storstjärnan Riki Cakic som blivit avstängd på grund av taskig attityd.

Jag vet inte hur intresserad Niklas är av detta uppdrag men det ska sägas, det är ett grymt spännande uppdrag och det finns en ambition om att nå superettan inom en snar framtid.