Fredagssurr i "Hört & hänt" - Vimmerby Tidning - Fredagssurr i "Hört & hänt"
Fotbollsbloggen

Fredagssurr i "Hört & hänt"

23. oktober 2015 15:15

Den sista veckan är det mycket som har hänt i vår fotbollsregion. Här kommer ett nytt ”Hört & Hänt”.

Kisa BK

KBK hade en testmatch i lördags. Två (!) testspelare var på plats. Den ena var Robin Edgar och den andra var Kim Byström, en Linköpingsstuderande från Skåne.

Att arrangera en testmatch för två spelare är lite som att slita på sig kostymen och plocka fram sånghäftet för att grannen ska komma över på lite grillat.

Nu har jag ju fått en förklaring då det skulle dykt upp några till men det var sjukdomar och annat som satte stopp för testspelandet. En testmatch bör i mitt tycke innehålla minst 7-8 nya spelare annars är det bättre att dem får testträna istället. Kisa BK har värvat 3 spelare hittills. Alexander Karlsson, Linus Knutsson och Alexander Gustafsson från Horn-Hycklinge IF. Bra nyförvärv, men ingen av dem är etablerad på division 4-nivå.

Kisa går just nu igenom en stor generationsväxling och att toppstrider i division 4 är ett minne blott går nog att fastslå. Kolla bara på dessa spelartapp:

Simon Scott (tidsbrist)
Emil Blixt (slutat)
Frithiof Djerf (Tjust)
Peter Nilsson (Stockholm)
Alexander Swartz (Time out)
Robin Thuresson (Göteborg)

Lägg där till att Jonas Lönning nyligen bestämt sig för att lägga skorna på hyllan. Hilding Djerf kan även han vara tveksam till en fortsättning.

Att Kisa måste få in spelare behöver man inte ha några studieskulder för att inse. Man har kontaktat Arvid Borell och Daniel Karlsson från Rimforsa, där har båda tackat nej till en övergång.

Att säga att tränare “TG” kommer till ett dukat bord vore att ljuga.

Vimmerby IF

När detta skrivs så nås jag av uppgiften att Vimmerbys skyttekung Simon Alexandersson har kritat på för Åtvidabergs FF.

Att det är ett kännbart spelartapp behöver jag nog inte beskriva för er. Det här har varit på gång en tid och Vimmerby bör nog ha en plan för att ge Rickard Thuresson en ny lekkamrat i Vimmerbys anfall.

Vimmerby riskerar även att bli av med sin trollgubbe Jimmy Svensson som kontaktats av Gullringen och Västervik. Här tror jag att man lyckas få till en påskrift då det bör vara högprioriterat att behålla honom.

Jag ska ge Vimmerby tips på fyra stycken spelare man borde värva. Och självklart så vet jag att man har koll på dessa spelare.

Från IFK Tuna bör man plocka in Anton Carlsson och Martin Carlsson. Tvillingar värvar man i par, allt annat är förbjudet!
Martin gjorde i år 17 mål i division 4, brodern Anton smällde dit 15. Gör man så många mål i fyran så är det ett tecken på att man spelar på en för låg nivå, båda bröderna har varit i Vimmerby innan. Hade de bara haft viljan så hade de nog redan spelat i Vimmerby. Nu ska jag ge en uppmaning till Vimmerbys sportgrupp: Se till att plocka fram deras vilja! Tiden går och som ni alla vet så är det ingen som blir yngre - slå till och gör det nu!

Sebastian Lindström (Rimforsa/klubblös) har varit i Vimmerby tidigare och gjorde verkligen avtryck. Nu har han väl inte hållit igång på ett tag, men ge han en rejäl försäsong så är han inne i det rätt snabbt.

Från Kisa BK finns det bara en spelare att hämta. Den jag tänker på är Alexander Swartz. Alexander är den spelaren i regionen som har dem största förutsättningarna för att lyckas. Han är alldeles för bra för division 4. Vore spännande att se han ta nästa kliv i Vimmerby IF.

När ni värvat dessa spelare vill jag att ni gjuter en staty av mig utanför Arena Ceos som ett tack för att jag bidrog till succén!

Gullringens Goif

I Gullringen har man presenterat en trio som bestämt sig för att stanna. Det handlar om Johan Hermansson, Linus Kasselstrand och Anton Palmèr. Viktigt helt klart! Men tre spelare gör ingen trupp. Nu krävs det ett stenhårt jobb från sportgruppens sida.

Vad finns det för ambition? Ska division 4-sejouren bli ettårig eller ser man det som ett långsiktigt projekt där man slussar in yngre förmågor för att på så sätt kunna vara redo den dagen man tar steget upp igen? Spelaromsättningen i Gullringen ser jag som det stora problemet, man har dåligt med folk på försäsongerna och man får i stort sett spela ihop laget under vårsäsongerna.

En tränare kan ofta lägga grunden för att man ska kunna locka till sig folk, där har man fortfarande inte presenterat något. Kan Daniel Ohlsson som var assisterande förra säsongen vara rätt man för uppdraget?

Några nyförvärv lär så småningom trilla in då man slängt ut en hel del krokar, runt 10-20 namn är kontaktade och med min erfarenhet brukar det betyda 3-4 nyförvärv.

Tack för att ni tog er tid. Ha en trevlig helg!