Fredagssurr - Vimmerby Tidning - Fredagssurr
Fotbollsbloggen

Fredagssurr

29. april 2016 14:13

Då var det fredag och det betyder att jag ska släppa ytterligare ett inlägg!

Hej igen!

Veckan har för våra lokala lag varit fantastisk, eller precis tvärtom!

Då jag jobbar 5-skift blir det svårt för mig att se några matcher när jag jobbar helg. Jag försöker annars se så mycket fotboll det bara går på lokal nivå. Denna vecka blev det tyvärr bara 1 match. 

Kisa BK vs LiU AIF 

 • När: 27/4 19.00
 • Plats: Kisa IP
 • Väder: Regn&rusk
 • Inträde: 40 kronor (vuxen) 
 • Publik: 50-60? 70% var folk från lokalrivalen Rimforsa. Resten var personer som hade vägarna förbi.
 • Underhållningsvärde: 2/5 fotbollar och dom 2 fotbollarna stod gästerna LiU för.
 • Korvsort: Bullens varmkorv för 15kr/st.
 • Antal uppätna korv: Ett riktigt svagt resultat men 2 st blev det. 
 • Personal i Kiosken: Trevlig och levererade korvarna på 17,2 sekunder vilket är inom tidsramen för godkänt.
 • Speaker: Bosse Ohlsson, betyg godkänt. Jag passar även på att ge dig en känga, ska det vara så svårt att höja volymen på musikanläggningen så man hör vad du säger? 
 • Profiler på plats: Kristian Bergström (tidigare Åtvidaberg/Norrköping/Malmö FF) Jonas Lönning (den vindsnabba spelaren som varit grym i Kisa de senaste åren) Den gamle storbacken Jarkko Simonsson (som faktiskt lyckades att spela en hel karriär med 2 st vänsterfötter). Imponerande! Jarkkos bror Christian Simonsson syntes inte till denna kväll, Christian som är traktens svar på den gamla landslagsspelaren Danne "sidled" Andersson, anledningen till det är att Christian likt Danne inte lyckats slå en konstruktiv passning under hela sin karriär. Det var väl det jag hade om "The Simonssons" denna vecka...

Matchen då!

Kisa BK vs LiU AIF 1-5 (0-2)

Det här låter säkert lite drastiskt, men innan matchen så gick jag och tänkte att den här matchen har en fruktansvärt stor betydelse för seriens utgång. Ja jag vet att det är omgång 3 men Kisas trupp är inte vad den en gång varit.

Man har nu mött 2 av lagen som på förhand är nederlagstippade, och ett topptippat Mjölby AI (0-3) och står fortfarande på 0 inspelade poäng. Liu är på förhand ett lag som man bör ha bakom sig om man ska hålla sig kvar.

Det slutade med en total kross och det Kisa visade upp var nog det absolut sämsta jag skådat på Kisa Ip de senaste åren. Samtidigt kan man inte trolla, man har den trupp man har. Kisa hade 1 avslut i första halvlek och det var ett skott från 35 meter avlossat från Martin Brantemos vänstertass. Målen man släpper in är så sjukt billiga, Ullared framstår som dyrt!

2a halvlek är även den en dyster historia för Kisa, man skapar egentligen bara några halvchanser och det är när man kastat upp Rasmus Bexell i anfallet. Ett tröstmål blev det till slut genom Dennis Isaksson som för övrigt kanske borde synat det röda kortet lite tidigare då han stod för en rejäl kyss på en LiU-spelare. Dennis är en spelare jag gillar, han visar ett stort hjärta och han lägger inga fingrar emellan trots hans ringa storlek. Han har varit väldigt skadedrabbad och jag håller tummarna för att hans skadehelvete är över nu!

Matchens stjärnor:

3* -

2* -

1* Martin Brantemo

Kisa valde att hjälpa LiU genom att flytta denna matchen då Liu`s studenter åker hem över sommaren, detta kan ha kostat Kisa 3 värdefulla poäng. IDIOTISKT! Det är ingen välgörenhet man håller på med.

 

Kisa BK

Kisa är i behov av spelare som håller en hög nivå för att detta inte ska bli ett respass ner i den icke alltid så glamorösa Div 5 mellersta.

Rykten in:

* Anton Holm (tidigare skadad).

* Alexander Swarts, Gullringen Detta läste jag om i dagens tidning, känns som ett riktigt långskott, men oj så värdefullt det vore. Sen kan man tycka att det är fel att en spelare kontaktas mitt under brinnande säsong, men i det här fallet så har det hänt mellan klubbarna ett flertal gånger, där känns det som att båda klubbarna är lika goda kolsupare.

 

 

 

Gullringens Golf

 

Gullringen har börjat svagt, det blev inga poäng i omgång 2 heller. Denna gång fick man se sig besegrade av Hovshaga AIF med 0-1.

GGoif har verkligen inte fått den starten man önskat sig, har själv inte varit på plats och bevittnat någon av årets matcher men rapporterna gör gällande att det finns en hel del att slipa på.

Kapaciteten finns helt klart men man måste få det att lossna, spelare som Simonsson, Palmèr, Swartz, Hermansson, Kasselstrand, Polder, får se till att dra det här loket. De rutinerade spelarna har en oerhört viktig roll nu när man har mycket yngre och oerfarna spelare. Det är bara en tidsfråga innan poängen börjar att trilla in, men då krävs det som sagt att de etablerade spelarna tar ett större ansvar. Det ska dock sägas att det är inte alla som lider när det går lite tyngre för Gullringen...

 

Hahaha, tycker att bilden är lite komisk.

 

 

 

Vimmerby IF

 

Vimmerby har tagit full pott på sina 2 inledande matcher, senaste vinsten tog man i Örebro där Karlslund slogs tillbaka med siffrorna 1-4.

Målskyttarna var denna gång, Allan Zizinga, Oskar Eriksson, Rickard Thuresson, Marcus Ahl. Den som sa att Vimmerby skulle få problem med målskyttet när Simon Alexandersson försvann till Åtvidaberg kan börja käka upp det när som helst. 7 mål på 2 matcher imponerar, det gör även fördelningen på målskyttar. Simon Alexandersson som kände sig redo att ta nästa kliv i karriären hamnade här…… (förhoppningsvis behöver han inte betala inträde)

 

 

 

Och sen avslutar vi med lite smått&gott tycker jag!

 

Kalle Kindèn Vs Jerker Einarsson

Mer sånt här, det gillar jag =)

Fick lite kritik för att jag hoppade över ett lag förra veckan så den här veckan gör jag inte om samma misstag! Rimforsa har tydligen börjat sälja Chicagokepsar?

Henrik "Fimpen" Gustavsson har blivit kontaktad av svenska mästarna IFK Norrköping, där kan Horn/Hycklinge göra sig en hacka, dock så ska det inte vara så intressant för "Fimpen" som verkar trivas ypperligt i Horn.

 

 

Nu är det inte långt kvar till sommarens EM i Frankrike, Jag och min vapendragare Emil "Lambo" Blixt åker ner för att se Sveriges 3 matcher. Är det någon av er som ska åka?

Kommentera gärna i så fall då jag kanske har ett litet projekt till bloggen under mästerskapet. 

 

 

Tack&Hej

Kommentarer

Skrattade så jag grät

Kboy

2016-04-29 18:56:53

Lägg till kommentar