Fredagssurr - Vimmerby Tidning - Fredagssurr
Fotbollsbloggen

Fredagssurr

21. april 2016 12:17

Nu är jag tillbaka. Efter en lång tids frånvaro är jag redo att dra igång mitt skrivande igen.

Hallå kamrater!

Kritiken är befogad, jag har lyst med min frånvaro, jag har förstört ert enda fredagsnöje, jag lägger mig platt och ber härmed om ursäkt! Det har bara hänt 1 gång att jag lagt mig platt tidigare och det var i skolan.

Jag gick i årskurs 8 på värgårdskolan, vi hade hemkunskap och det stod fisk på lärarens agenda, då jag inte äter fisk så valde jag att öppna frysen och riva åt mig köttfärsen som skulle räcka till alla elever som hade hemkunskap den veckan, när köttfärsen var stekt  kom läraren och slet tag mig i armen och kastade ut mig från hemkunskapen, vad som hände med min perfekt stekta färs vet jag än idag inte.

Med detta sagt. Förlåt!

Mycket har hänt sedan jag skrev senast. Nu är det dags att rapporter om det.

 

Kisa BK

Försässongen har varit väldigt upp och ner, resultatmässigt har man verkligen blandat och gett. En av anledningarna till att man inte riktigt har hittat rätt kan vara att man haft oerhörda problem med skador och sjukdomar. Sen ska vi inte glömma att det är i stort sett ett helt nytt lag som bär den gula tröjan i år. Tomas "TG" Gustafsson låter dom som tränar spela och det är något som alla tränare lovar varje år, men när det börjar handla om poäng så tummar man på det. TG verkar dock köra vidare på det och det är något som är direkt nödvändigt om man ska kunna bygga en träningskultur i föreningen. 

Premiären spelades mot Wreta Kloster nere på Kisa IP. Det slutade med förlust 2-3. Wreta Kloster är inte något lag som kommer hålla till på den övre halvan och detta bevisar lite av mina teorier på förhand. Kisa får kriga för att hålla sig kvar. 

Att Kisas målvakt Alexander Karlsson saknades pga en Weekend-resa till London bidrar ju inte till att det blir lättare att ta poäng.

Jag såg inte matchen men har fått berättat för mig att Kisa var fullständigt utspelade till en början. Martin Brantemo, Rasmus Bexell och Robin Edgar kommer att få bära det här laget!

 

 

Gullringens Golf

Gullringen har även dom blandat bra resultat med dåliga på försäsongen. Man har även där ett i stort sett nytt lag på planen. 

Premiären spelades på bortaplan mot Hossmo BK.  Gullringen fick se sig besegrade med 3-4.

Har ju självklart ingen vidare koll på Hossmo men jag vet att man gjort sämre resultat på försäsongen och att det var en match som Gullringen på förhand skulle vinna.

Det kommer säkert ta tid innan Christian Simonsson / Mattias Sand / Senad Berisha lyckas få saker och ting att sätta sig, när och om dom lyckas så bör dom vara ett lag på övre halvan.

Gullringen som gick ut i dagarna och berättade om sin vision att vara ett stabilt div 2 lag år 2023. Det blir man inte genom att värva spelare från Djursdala, Södra Vi och Rumskulla kan jag meddela. 

Rasmus Samuelsson skulle vinna Skytteligan i Gullringen annars var det en besvikelse sa han inför säsongen, det gick åt skogen efter första omgången då Gullringen gjorde 3 mål och med vetskapen om att Rasmus inte kommer att få representera Gullringen mer så inser säkert även ni att detta är kört.

Anledningen till att Rasmus Samuelsson ska fått lämna Gullringen var bl.a att han vägrade att jobba på Pumpen, och att han lämnade en match i förtid efter att han ansåg sig fått mindre speltid än vad han förtjänade. Självkritik?

 

Vimmerby IF

Vimmerby har gjort helt okej resultat på försässongen och när man väl förlorat så ska det ändå ha sett bra ut spelmässigt. 

VIF spelade sin premiär mot Eskilstuna City. Det slutade med seger 3-1

Den enda matchen som jag faktiskt var på plats och bevittnade under premiärhelgen!

Eskilstuna drog igång matchen på ett mycket bra sätt och efter 10 minuter sa jag för mig själv att detta blir nog tufft för Vimmerby, Efter Rickard Thuressons ledningsmål så var det egentligen inget snack, men när Vimmerby drog ner på tempot så släppte man in Eskilstuna i matchen, dock så var Vimmerby som helhet lite tyngre och lite vassare. Det var mycket saker jag gillade. Allan Zizinga kan nog bli en publikfavorit på Ceos, en riktig fysisk bollvinnare som låg rätt i position under hela matchen. VIF gör absolut ingen jättematch men man gjorde vad som krävdes. Det kommer tuffare motståndare framöver och då får man lägga i en växel till.

Vad händer om Rickard Thuresson blir skadad? Tycker det är dumt att inte plocka in en forward till. 

Tränaren Johan Carlsson valde att sätta spelare som var lite halvskadade på bänken. Där satt Ola Lindblom, Alexander Jonsson, Karlo Goranci bl.a 

 

Hört & Hänt

* En nyhet här på bloggen är att det kommer att gå och kommentera inläggen jag skriver från era facebookanvändare. Detta är ju positivt för er, och för mig? Det återstår att se.


* Södra Vi och Horn/Hycklinge 
var bleka i sina premiärer båda lagen spelade 1-1 mot sina respektive motståndare.

 

* Hägerstad vann sin premiär mot Karle på bortaplan slutresultatet skrevs till 1-4

 

* Slätmon fick sig en åktur mot Super Lambo med 9-0

 

* Emil Blixt har valt att skriva på för FC Lambohov.

Lambohov har alltid legat Emil varmt om hjärtat, han sprang ute på Lambohovsvallen som liten bland sina idoler. 

Nu får han själv äntligen representera "Lambo" vilket han tycker är stort! Obekräftade uppgifter säger att Emil uttryckt sig Citat "Det är en dröm som går i uppfyllelse" slut citat!

Det första Emil Blixt lärde sig att säga som liten ska tydligen ha varit "Lambo" så detta är ju en riktig solskenshistoria. OBS, lite halvtaskig källa på detta.

Nedan poserar Emil i sin nya tröja.

 

 

* Patrik Wärnehall vs Linus Lindblom 

Skellefteå vs Frölunda 

Patrik Wärnehall är den ödmjuka i sällskapet och säger en match i taget.

Linus Lindblom är raka motsatsen och har deklarerat att det blir guld till Frölunda sedan omgång 1 i september!

Det är fruktansvärt roligt att följa dessa personer på sociala medier under pågående slutspel.

 

 

* Jag har funderat på en sak en längre tid!

Hur gick det egentligen med Storebros försäljning av Julkärvar?

Den här bilden sägs enligt obekräftade uppgifter vara tagen någonstans i Småland, fåglarna ska tydligen älska den. Så minst 1 blev dom nog av med, och det bör innebära 25 kr in till klubben.

 

* Jag går även och funderar på varför Södra Vi inte presenterar befintliga spelare och dylikt längre. Lite tråkigt tycker jag då det var ett dagligt inslag tidigare.

Nu hoppas jag att Pizzeria Wasa i Södra Vi tar över och börjar presentera 1 pizza varje dag från sin befintliga pizzameny. "Den första pizzan som kommer finnas kvar på våran meny är Vesuvio!"

 

* Hej där kollegor som sitter på redaktionen på Vimmerby Tidning! Nu har jag varit med och delat&gillat detta bioinlägg varje vecka för att kunna gå och se "En man som heter Ove", som det ser ut nu så kommer både 2an 3an och 4an ut innan jag vinner! Inte okej! Vi har en liten oplockad gås här.....

 

 

Tack för mig. Hej!

Kommentarer

Inte ett enda ord om rimforsa? Vi gjorde en usel premiär så skulle varit kul å se dina tankar om det. Men förstår dig, hjärtat klappar väl för mycket för kbk så det tar väl emot att skriva om RIF.

Arvid

2016-04-22 16:17:13

Lägg till kommentar