Fredagssurr - Vimmerby Tidning - Fredagssurr
Fotbollsbloggen

Fredagssurr

30. oktober 2015 15:20

Dags för nytt fredagssurr med vår fotbollsbloggare John Karlsson. Han summerar den gångna vecken med fokus på Vimmerby IF, Gullringens GoIF och Kisa BK.

Hallå igen!

På fotbollsmarknaden händer det lika mycket som när du är och fiskar – men glömt att sätta dit en krok. En uppmaning till samtliga seniorgrupper är att ni bör leverera och helst för en vecka sedan! Ja ja, jag vet, frimånaden har inte startat än. Men man kan göra klart med spelare ändå.

Vimmerby IF

I Vimmerby, som ligger högst placerade (division två) bland lagen som jag kommer ta upp i bloggen, händer det inte mycket.

Man gick ut och sa att man skulle bjuda in cirka 15 stycken till provträning. Då kände jag personligen att detta kan bli oerhört spännande. Nu vet jag vilka namn det gällde och jag känner lite som på julafton när jag var liten och gick och hoppades på att få en bilbana av mina föräldrar. När jag var som mest förväntansfull kastar morsan upp det där fullständigt meningslösa paketet med ett par strumpor i. Man skulle sitta och låtsas vara glad, vilket inte var så lätt... Det ska tilläggas att bilbanan dök upp till sist. Kommer Vimmerby ge mig någon “Bilbana”?

Simon Larsson är en av testspelarna, helt klart spännande. Men för att vara rak och ärlig, vilket är mitt kännetecken, är det rätt spelare att lägga krutet på? Han säger sig sakna suget för att spela fotboll just nu. Han ska ut och resa en längre period, han vet inte om han ska satsa eller spela i femman eller sexan när han kommer hem. Vart är vi på väg? Vimmerby spelar i division två, hade man spelat i trean eller neråt hade jag köpt den värvningen. Nu är det som sagt division två där det ska vara någorlunda professionellt. Fotbollsmässigt kan det absolut vara ett klipp, men i så fall på längre sikt.

Jag är djupt oroad över att spelare tappar suget för fotbollen i den låga åldern. Fotboll är inte ens prio 5 hos spelarna längre. Nu går till och med tjejer före, det är ju helt sjukt! (Det sista var ironiskt, lika bra att skriva det då vissa har oerhörda problem med att förstå att jag ibland skriver saker med glimten i ögat.)

Allan Zizinga från Hvetlanda Gif känns spännande och ska även vara klar. Alexander Jonsson, Nässjö FF, är en spelare man jobbar hårt på och är väl den enda som går under epitetet “spetsvärvning”. Övriga spelare som nämnts i tidningen är i mitt tycke inga division två-spelare och jag är tveksam till att dem kommer bli det.

Slutsats: Vimmerby behöver värva spets, förra säsongen var ett misslyckande, se till så att det inte blir det nästa år också!

Gullringens GoIF

I Gullringen har man än så länge bara presenterat befintliga spelare.

I veckan gick man ut med att David Henriksson och Petter Gustafsson ska spela vidare i den gulsvarta dressen. Detta innebär alltså att fem spelare är klara för en fortsättning. Det är det Gullringen har presenterat i alla fall.

Frimånaden ligger i antågande och det är nog den Gullringen får ställa sitt hopp till, just nu ser det ju inget vidare ut. Man står fortfarande utan tränare. Tränare som ska ha kontaktats är bland annat följande: Kristian Bergström (Åtvidabergs FF) Johan Karlsson-Törndahl (Vimmerby IF) Peter Hellenstierna (Vimmerby IF) och Daniel Ohlsson (Gullringen/klubblös).
Slutsats: Här finns det saker att ta tag i, spelare måste in och en ledare bör tillsättas så fort som möjligt för att skapa ett lugn.

Kisa BK

Kisa tappar ytterligare en spelare. Denna gång är det Kalle Kindén som skrivit på för Horn/Hycklinge IF. Kalle har inte varit så aktiv sista åren men som det ser ut nu så hade han behövts. Här behöver man få in spelare, några studerande från Linköping kan vara på ingång och det behövs! Har inte gjort klart med någon assisterande än. Daniel Ohlsson är ett namn som nämnts.

Slutsats: Tveksamt om man har folk till ett A-B-J-lag nästa år. Kan bli så att något lag får läggas ned.

Jag känner mig orolig över att regionen (som det ser ut nu) inte kommer ha ett topplag nästa säsong. Jag vill att någon förening ska sticka ut och ge mig en het slutstrid med glädje och sorg. Just nu är samtliga mellanmjölk. Sänk entrèpengen, ge mig gratis korv med bröd - eller se till att värva!

Tack för att ni tog er tid! Kärlek & respekt!